Salangen-Nyheter

Afganske og norske rytmer:

Fabelaktive toner

Marthe Valle, Håkon Mjåset Johansen, Håvard Lund og Hamid Sakhizada. FOTO: GURO BJØRNSUND

SJØVEGAN: Marthe Valle, Håkon Mjåset Johansen og Håvard Lund med Hamid Sakhizada, fremførte en nydelig konsert i kulturhuset onsdag kveld.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det var nydelig musikk i kulturhuset i onsdag kveld, da Marthe Valle og Håvard Lund fra Landsdelsmusikerne i Nord-Norge var og opptrådte. Trommevirtous Håkon Mjåset Johansen og Hamid Sakhizada fra Afghanistan var også med i den fabelaktige oppsetningen. Det var stor begeistring blant de fremmøtte fra mottaket i Salangen, og fra Setermoen, da Hamid Sakhizada fremførte musikk fra Afghanistan. Det var også første gang Marthe Valle sang på Afghansk i lag med Sakhizada. Det var helt fantastisk å høre på.

Marthe Valle besøkte Sjøvegan i anledning konserten.  FOTO: GURO BJØRNSUND

Nydelig fremførelse

Musikken traff deg midt i hjertet og det kunne du se i ansiktene på tilhørerne. Marthe Valle sang noen sanger på norsk, og spesielt sangen «Fadervår» fenget tilhørerne som var til stedet. Det var en fantastisk bønn, og en flott konsert. Det var utrolig vakkert og det samme er Valles stemme. Du kan ikke unngå å bli berørt. Musikk er en internasjonal arena der alle kan samles, der alle finner noe som er likt deres egen kultur, og der man kan spille den sammen.

Hamid Sakhizada med gjest.   FOTO: GURO BJØRNSUND