Salangen-Nyheter

Fransk kokekunst som fagdag:

- Falt i smak hos de fleste

Elevene jobbet godt på kjøkkenet for å få en så smaksrik opplevelse som mulig. FOTO: LARS-DANIEL FOSSLI

SJØVEGAN: For kort tid siden var det fagdag på Sjøvegan videregående skole, hvorav fransk kokekunst var i fokus. 17 elever fra 3STA sto på fra morgenen av for å skape en smaksopplevelse i lunsjpausen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På Sjøvegan videregående skole har det nærmest blitt en tradisjon å ha en fransk fagdag i løpet av 3. året hvor fokuset er på fransk kokekunst. Også i år har elevene funnet ut hva de skulle spise, og på menyen forrige fredag var det oppført flere gode retter som kan gi hvem som helst vann i munnen. Prosjektleder for fagdagen, Anne-Gro Nergård kan fortelle at elevene var fornøyd med fredagens lunsj. - Det var ingen som var noe sulten etter at desserten forsvant, sier hun og ler.

Mye detaljearbeid ble krevd for å vise den franske kokekunsten fra sin beste side. FOTO: LARS-DANIEL FOSSLI​

Coq a la vin og sjokolademousse

Nergård skryter varmt av elevene som sto på med å gjøre alt klar til den store fagdagen. - Elevene gjorde alt selv. Det var i alt 17 elever med i prosjektet, og de ble delt i 3 grupper som tok seg av forretten, hovedretten og desserten. De samlet inn alle ingrediensene selv med penger de selv har tjent inn, forteller Nergård. Forretten besto av løksuppe som i følge Nergård ikke helt falt i smak hos alle, men fremdeles var av god kvalitet. Hovedretten coq au vin som er en klassisk fransk gryterett, bestående av kylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder. - Desserten var hjemmelaget sjokolademousse, og den forsvant fort, sier Nergård.

God mat skal også kunne nytes, og elevenes harde arbeid betalte seg godt med lunsjbordet. FOTO: LARS-DANIEL FOSSLI​

Godt sosialt

Fagdagene samler elevene på en helt annen måte enn en ordinær undervisningstime, og Nergård mener at fagdagene er interessant for alle elevene. - Man får fram andre aktiviteter enn kun bare språklæring. Det er også fint for elevene å kunne gjøre ting som de kanskje er mer glad i, som for eksempel å lage mat, forteller Nergård, og legger til at andre elever kanskje ble litt misunnelig av at de ikke fikk smakt noe av de franske rettene. - Flere satt og så på de andre spise, men de vet deres tur kommer på 3. året, så det blir akseptert, sier hun og ler. Neste fagdag blir i følge Nergård kanskje ikke like morsomt, siden den faller opp i mot eksamenstiden. - Vi blir å arbeide mer med oppgaver og opp mot de største prøvene. Det var bare denne dagen i året vi kan kose oss så mye, så elevene er fornøyde for det, avslutter Nergård til nettavisen.