Salangen-Nyheter

Barnehage kan nå telle på samisk:

- Får dele samisk kultur

Lars Joar Halonen er stolt over at barnehagen i Salangen lar ungene ta del i den samiske kulturen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

VASSHAUG: Lars Joar Halonen var i går formiddag på besøk på Vasshaug barnehage for å introdusere ungene for samisk kultur. - Da jeg ble invitert takket jeg selvfølgelig ja, sier Halonen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Samefolkets dag er nå på lørdagen 6. februar, i den anledningen har Vasshaug Barnehage markert dagen med en egen samisk utstilling. Leder for Astafjord Språksenter i Lavangen, Lars- Joar Halonen, tok turen til barnehagen for å introdusere den samiske kulturen for ungene.

Fortellerstund

Halonen benytter hver anledning til å dra ut og formidle om samisk kultur. - Jeg har vel hatt fortellerstund med over 60 unger. Det er kjempeflott at barnehagen og Salangen kommune tar det alvorlig og ønsker at alle ungene kan få dele den samiske kulturen. Jeg har sunget litt for ungene, snakket om det samiske flagget og lært dem noen enkle samiske ord. Alle ungene telte bra og fortalte hvordan dag det var, så jeg regner med til slutten av denne uka vil de beherske det samiske bra, forteller Lars Joar Halonen til nettavisen.