Salangen-Nyheter

Bussjåfører og lærere reagerer:

Farlig bussholdeplass

På bildet: Det foregår mye trafikk på bussholdeplassen utenfor Lavangen skole, både i form av fotgjengere og biler. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I den siste tiden har det kommet frem at trafikksikkerheten på bussholdeplassen utenfor Lavangen skole er i svakeste laget, og både foreldre og bussjåfører mener at noe bør gjøres før en ulykke skjer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er mye aktivitet på bussholdeplassen utenfor Lavangen skole igjennom dagene. Spesielt blir det hektisk for blant annet bussjåfører som må manøvre mellom parkerte biler og kjørende biler, samt passe på at elevene kommer seg på bussen. – I hovedsak mangler bussholdeplassen et stoppeskilt for privatbiler. Det er uryddig markering av holdeplassen i dag, og det blir problematisk med privatbiler og fotgjengere som bruker plassen, forteller bussjåfør Ole Johnny Sjøgren i Cominor til nettavisen.

Må forbedre

Foreldre oppfordres til å være ekstra observant når de skal levere ungene på skolen eller hente dem etter skoletid. Jeg oppfordrer alle foreldre og andre bilister til å prøve å finne en annen parkeringsplass, slik at det ikke blir så vanskelig. For jeg tror at en vakker dag kommer det til å skje en alvorlig ulykke her, forteller Sjøgren. Han kommer til å kontakte sin arbeidsgiver for å prøve å få til en lettere løsning på dette. Det foregår en dialog med kommunen og blant annet Statens vegvesen for å få til en forbedring av trafikksikkerheten i området.