Salangen-Nyheter

Programmet er lagt:

Feirer samefolkets dag

Mandag 6.februar er det markering av Samefolkets dag i Spansdalen i Lavangen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Mandag 6.februar er det markering av Samefolkets dag i Spansdalen i Lavangen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SPANSDALEN: I morgen mandag 6.februar er det samenes nasjonaldag og i Lavangen skal dette markeres. I år er det den samiske barnehagen i Spansdalen som holder grendehuset åpent.

Publisert:

Annonse
Annonse

I år blir ikke feiringen av samefolkets dag helt det samme som tidligere år. På mandag 6. februar starter dagen i Lavangen med flaggheising kl 10.00 med sang i skolegården, og med samefolkets sang. Lavangen skole vil deretter arrangere flere ulike aktiviteter for elevene; kaste lasso, tautrekking, bowling, quiz og aking. Sonja Westrheim vil lese samiske eventyr i lavvoen. Lavangen bibliotek blir å holde ekstra åpent (til 14.00) for besøkende med plakatutstilling og utstilling av ulike litteraturer.

Åpen dag i barnehagen

Det har vært en kjær tradisjon at Spansdalen Grendeforening har stått for feiringen i grendehuset, men på grunn av komplikasjoner med at barnehagen skulle holde åpent samme dag kunne ikke foreningen stenge barnehagen for en dag. - Vi bestemte å ikke kjøre noe i år. Det er ikke noen annet sted å plassere barna. Om vi skulle arrangere noe måtte de ha stengt lokalet og sendt ungene av gårde, sier leder Kent Johnsen som er Spansdalen Grendeforening. Johnsen sier fornøyd at Grendehuset vil likevel være åpent for alle fra 14:00-16:00 når den samiske barnehagen i Spansdalen vil arrangere åpen dag for foreldre, slektninger og besøkende.

Annonse