Salangen-Nyheter

Innhold fra et helt år:

Ferdig dokumentarfilm

Saron Sium (15) er stolt av å endelig se at dokumentarfilmen, Høy på Landet bli ferdig, og håper mange kommer på premiéren 9. desember. FOTO: PRIVAT

FOLDVIK: Gratangen har siden våren blitt filmet både høyt og lavt av en flott gjeng med ungdommer som lager en dokumentarfilm om sin egen kommune, og etter mye klipping og redigering er er premièredatoen endelig slått fast.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Under nesten alle de tradisjonelle arrangementene i Gratangen dette året har det vært mulig å observere et gjeng med ungdommer utstyrt med mikrofon og kamera. De er et flott gjeng som jobbet knallhardt med et skoleprosjekt som var kjent med navnet "Høy på Landet". Dette skoleprosjektet er av en unik sort, fordi prosjektet skulle resultere med en hel dokumentarfilm som skulle omhandle Gratangen hundre prosent. - "Høy på landet" er ferdig, og premiéredatoen er satt 9. desember Kl. 17.00 på ungdomshuset i Foldvik, sier presseansvarlig for Høy på Landet Saron Sium (15) fornøyd til nettavisen.

God skryt

Å filme og gjøre intervjuer er bare halve arbeidet som innebærer det med å lage film. Resten av arbeidet skjer innendør ved siden av en datamaskin med redigeringsprogram. Der skryter Sium voldsomt av Eva Sofie Flaaten-Stokkan som hadde redigeringsansvaret for filmen. - Eva har gjort en kjempebra jobb. Hun fikk til alt vi i resten av gruppen ønsket oss, og vi er kjempestolt av henne, sier Sium med et smil. Filmen ender opp på cirka 30 minutter i lengde, med innhold fra blant annet Foldvik Markedet, Julemarkedet, Gratangsturneingen og ellers masse annet flott fra Gratangen, og Sium har kun en oppfordring til de som vil se "Høy på Landet". - Filmen har premiere 9. desember, og vil noen se den, må man forhåndsbestille billett ved å sende e-post til oss. Jeg håper mange kommer og ser hvordan dokumentarfilmen ble. Vi er veldig stolte av den, avslutter Sium til nettavisen.

Du kan forhåndsbestille billett ved å sende e-post til: hoypalandetprosjekt@gmail.com. Er du over 12, koster det 50 kroner. Mellom 6-12, koster det 30 kroner, og er du under 6 er det gratis.