Salangen-Nyheter

Juli var en god og varm måned

Sommerkvelder som denne!

Sommerkvelder som dette legger seg godt på minnet. Dette bildet er tatt ved Øvervatnet i Salangen. Foto: Mikal Andreassen Fototjenester

Søndag var siste dagen i juli måned. Vi legger bak oss en måned som har hatt mange fine sommerdager med gode temperaturer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2022 kl 11:22

Måneden startet fantastisk med Millionfisken-helga med strålende sommervær!. Selv om det har vært noen regndager også i juli, har den stort sett vært fyllt med varme sommertemperaturer i vår region.

Den våteste dagen vi hadde i juli måneden var den 6.juli, da kom det 33,3 millimeter med nedbør. Totalt i hele juli har det kommet 161,2 millimeter med nedbør. Dette ut ifra tall fra Meteoroligisk institutt i Tromsø.

Snitttemperaturen for hele landet lå 0,3 °C under normalen. Sett under ett klassifiseres lufttemperaturen som normal. I Finnmark ble det en svært varm måned med temperaturer mellom 2 og 3 grader over normalen. Enkelte stasjoner i Trøndelag og på vestlandet målte temperaturer rundt 2 grader under normalen.

I Finnmark og Troms ble det satt 6 nye månedsrekorder for maksimumstemperatur, mens Agder satte to nye rekorder.

Så gjenstår det bare og se hvordan august blir, om den blir like varm og fyllt med like mye godvær som juli?.

Fine sommerkvelder som dette kan nytes med og uten kosedyr om man ønsker. Her har fotograf Mikal Andreassen fra Sørreisa valgt og ha bamsen Teddy Bull Tuhus med i sommerbildet. Foto: Mikal Andreassen Fototjenester

Nøkkelord