Salangen-Nyheter

Ferdig i juni som sogneprest:

Flytter sørover til sommeren

FERDIG: I juni er Stig Kaarstad ferdig som sogneprest etter en tre år lang periode i stillingen. FOTO: TORBJØRN KOSMO

TENNEVOLL: I juni flytter nåværende sogneprest i Lavangen Stig Kaarstad til Flesberg i Buskerud etter tre år i Lavangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Stig Kaarstad har vært sogneprest i Lavangen de siste tre årene.

Nå går det riktignok mot slutten for Kaarstads periode som sogneprest i Nord-Norge mot slutten. Han har nemlig planer om å flytte sørover for å fortsette jobben som sogneprest på Flesberg.

Han gleder seg.

- Det venter meg en ferie som jeg ser fram til, etterfulgt av flytting. Jeg har fått stilling som sogneprest i Flesberg. Jeg er spent på det. Vi eier et hus i Drammen, så jeg kommer til å pendle til og fra Flesberg, sier han

. Han forteller at det på ingen måte blir lett å forlate Lavangen.

- Det blir ikke lett. Dette er en av de stedene jeg har trivdes aller best. Det blir svært vemodig å flytte, men grunnen til at jeg flytter er familie. Jeg har mest familie på østlandet, sier han.

Han trekker fram den samiske kulturen som en av de beste tingene ved å bo i Lavangen.

- Noe av det jeg har satt mest pris på i løpet av perioden her er å lære meg mer om samisk kultur og språk. Det har jeg satt pris på og det har gitt mersmak, sier Kaarstad.

Å glede seg til flyttingen har han ikke rukket til nå.

- Jeg har ikke kommet så langt at jeg har begynt å glede meg, men det kommer nok. Jeg gleder meg til å sjekke ut kirkene nede ved Flesberg, sier han.

NY STILLING: Kaarstad er sogneprest i Lavangen. Nå venter det fra 1. juni en jobb som sogneprest i Flesberg. FOTO: TORBJØRN KOSMO