Salangen-Nyheter

Salangen IF - Ski følger med i teknologien:

Følg tråkkemaskinen!

Jarle Adolfsen lover et bra skimiljø. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Jarle Adolfsen lover et bra skimiljø. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SELJESKOGEN: I går kunne Salangen IF-Ski melde om at de har inngått en avtale med nettstedet Skisporet.no som varsler når og hvor tråkkemaskinen preparerer i løypenettet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 00:00

Annonse
Annonse

Nå er det slutt med å reise til Seljeskog for å komme over dårlig preparerte skiløyper. I går kunne Jarle Adolfsen i Salangen IF Ski stolt fortelle at de har fått montert en GPS på tråkkemaskinen som varsler om når løypene ble sist preparert og hvor tråkkemaskinen befinner seg. - Dette er et system som brukes i hele Norge. Før måtte vi informere for hver gang vi var ute og tråkket, noe som var veldig tungvindt. Nå varsler GPSen til Skisporet som lager fargekoder på når skisporet ble sist preparert, forteller Jarle Adolfsen.

Skisporet.no kunne varsle om at skiløypen er nylig preparert.

Gode skispor

I går var første turen til GPSen, og Adolfsen er fornøyd med at systemet fungerer. - Det var litt komplikasjoner i starten, men det ser ut som det fungerer nå. Nå er det fine og gode skiløyper i Seljeskogen. Vi håper at dette systemet vil gjøre det enklere få flest mulig ut. Skitur er en flott treningsøkt og det er nydelig å gå i skogen med klar luft. Det er bare å finne fram skiene og komme seg i gang, oppfordrer Adolfsen.

Se selv nå tråkkemaskinen var sist ute på skisporet.no - Husk å søke opp Salangen IF.

Annonse