Salangen-Nyheter

Vedtaket må baseres på fakta

Folket skal bestemme

Førstekandidat til Salangen Senterparti, Sigrun Wiggen Prestbakmo mener kommunereform blir en av de viktige sakene i valgkampen. FOTO: KARI TVEIT

SJØVEGAN: En av de viktige sakene i lokalvalgkampen i Salangen vil være kommunesammenslåing. - Salangen kommune kan fortsette som egen kommune dersom folket ønsker det. Det er veldig viktig at vi får fakta på bordet og ikke baserer en beslutning bare på en idè, sier førstekandidat i Salangen Senterparti, Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kommunesammenslåing vil bli et viktig tema i årets valgkamp og i den nasjonale debatten er det kanskje Senterpartiet som har uttrykt mest skepsis til den prosessen som Regjeringen har lagt opp til.

Folket skal bestemme

For Senterpartiet i Salangen er det viktig at det er folket som tar den endelige beslutningen om hvordan den fremtidige kommunestrukturen skal være. - Det er veldig viktig at det er folket som bestemmer i denne saken, men det er også viktig at små kommuner som Salangen samarbeider med nabokommunene, sier Wiggen Prestbakmo

En superkommune blir bare superstor

Ordføreren etterlyser en synliggjøring av de faktiske konsekvensene av en kommunesammenslåing. Hun har ingen tro på Christian Chramer i NHO sitt forslag om å dele Troms inn i fire superkommuner.- Alle skal uansett ha tilbud om ett sett med tjenester som vil være kostnadskrevende uavhengig av kommunestørrelse. Dersom vi skal spare mye penger på dette vil det bety sentralisering og strukturendring. En superkommune blir bare superstor, det er det eneste som blir supert med den kommunen, sier Wiggen Prestbakmo.

Ikke et ønske fra næringslivet

Sigrun har heller ikke en følelse av at kommunesammenslåing er det som står høyest på ønskelisten til næringslivet i kommunen, og hun mener det er viktig å ha god dialog med de lokale bedriftene i denne debatten.