Salangen-Nyheter

Hjulkapsel på avveie:

Ford(t) i svingene

En enslig hjulkapsel dukket opp i grøfta i svingen like utenfor Sjøvegan-sentrum. FOTO: ALEKSANDER WALØR

En enslig hjulkapsel dukket opp i grøfta i svingen like utenfor Sjøvegan-sentrum. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: For mange har dekkskiftet allerede startet, men det er greit å være ekstra sikker på delene som skal flyttes fra et sted til et annet blir der de skal være. På fredag ser det derimot ut til å ha gått litt "ford" i svingene.

Publisert:

Annonse
Annonse

Like før helga gjorde sin innmarsj og sola takket for dagen fredag ettermiddag dukket det opp en kjent blåfarge like i veikanten på veien like bak redaksjonen. En liten hjulkapsel med det legendariske bilmerket «Ford» ser ut til å ha falt av en tilhørende felg. En kan vel si det har gått litt... Ford[t] i svingene like utenfor Sjøvegan sentrum?.

Ufarlige greier

En manglende hjulkapsel betyr sjeldent død og fordelvelse, så lenge en ikke er veldig opptatt av at bilen skal være totalt plettfritt og perfekt til alle tider i døgnet. Som oftest regnes disse små kapselene som "pyntedeksel" som man setter utenpå felgen. Vanligvis på en stålfelg. En liten morsom fakta å ta med videre er at hjulkapsler ble oppfunnet for å holde smutt og skitt fra kulelagere, og de første hjulkapslene ble tatt i bruk på «Newton Reaction Carriage» i 1680. Enn så lenge er ikke den uheldelige Ford-eieren i noen livstruende fare, men redaksjonen tar vare på den lille hjulkapselen i tilfelle det er ønskelig å få den tilbake på plass, og gjøre bilen plettfri igjen.