Salangen-Nyheter

Huset mot havet på Sjøvegan:

Foreslås som nytt rådhus

Flere personer tar nå til ordet for at Huset mot havet på Sjøvegan bør bli Salangens nye rådhus. ARKIVFOTO: TORBJØRN KOSMO.

Etter konkursen i selskapet Huset mot havet AS på Sjøvegan ble et faktum ved årsskiftet, så har diskusjonene gått heftig blant bygdas befolkning om hva bygget midt i sentrum skulle brukes til.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Bygget har tidligere rommet NAV- kontorer, ICA- butikk, restaurant, kontorhotell, pub- og diskotek, boligstiftelseskontor med mer. Nå står foretningsdelen av bygget nærmest tomt, foruten om Sport1 Sjøvegan som fremdeles holder til der i lag med barnevernet i 2.etasje. På toppen av bygningen er det leiligheter som er bebodd.

På Facebook-gruppen

"Salangen Før og Nå"

tok Tor Magnus Østvik til ordet for at bygningen nå kunne bli Salangens nye kommunehus.

-  Huset mot havet er konkurs. Kanskje det kommer for salg. Hadde ikkje det vært flott som nytt kommunehus? Kan sikkert få til en avtale med foreldran mine slik at ordføreren kan stå på balkongen og vinke te folket på 17. mai, skrev Østvik i sitt innlegg.

Debatten har siden da ikke vært stille inne på gruppen, som har som fokus og se på Salangen nettopp før og i dag. Flere er enige med Østvik om at kommunehuset kunne blitt flyttet til Huset mot havet, blant annet med sin ideele plassering i sentrum. Men også på grunn av den universielle utformingen som er i bygget med heis.

I diskusjonen snakkes det også om at dagens kommunehus som er lagt til Strandveien, er malplassert. Burde ikke ligget der bortgjemt. Flere er også veldig tydelige på at kommunestyret og administrasjonen snarest bør vedta renovering og tilbakeflytting til det tidligere Herredshuset (grønnhuset) midt i sentrum.

Også debatten om at Sjøvegan får mer tomme foretningslokaler løftes også i diskusjonen. Jens- Viktor Steinsund belyser at det i dag er ca. 7000 kvadratmeter med tomme foretningslokaler på Sjøvegan. Og at det i fremtiden vil bli enda høyere om ikke noe gjøres politisk snart.