Salangen-Nyheter

Revidering av reguleringsplanen

Foretok grunnundersøkelser

Det er selskapet Rambøll som har drevet med grunnundersøkelser på Salangsverket den siste uken.

I denne uken har det pågått aktivitet nede på jordet bak om industriområdet på Salangsverket. En maskin med et høyt tårn har stått og jobbet og flyttet seg flere ganger. Nettavisen fikk tips om hendelsen og sjekket dette nærmere ut. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er Salangen kommune som har rekvirert selskapet Rambøll AS for å foreta grunnundersøkelser i dette området. Det skjer i forbindelse med revidering av reguleringsplanen for Salangverket.

- Dette er bare en revidering av en gammel reguleringsplan for Salangsverket. Revidering har foregått over ett par år. Grunnundersøkelser gjøres kun for å få sjekket stabilitet i område, det er viktig å ha denne infoen dersom man skal fylle opp deler av område, sier teknisk sjef i Salangen kommune, Reidar Berg til nettavisen.

Sjekker stabiliteten

Også sikkerheten for området er en del av undersøkelsene som nå gjøres. Faremomenter for et jordskred slik man så på Gjerdrum er også sjekket ut.

- Joda, områdestabilitet er ett av temaene. Det bores ikke så langt ned, kun til stabilt fjell. Det er kjent at masser i det aktuelle område ikke er de beste, gammel sjøbunn i deler av område da store deler av arealer var oppfylt for mange år siden, avslutter teknisk sjef Berg.