Salangen-Nyheter

Den store dagen nærmer seg:

Fredagen er utsolgt!

Per Olsen, Stian Davidsen Kleppe, Tom Andersen og Knut Erik Østgård ser frem til torsdag 19. og fredag 20. april når det etter mange måneders arbeid endelig braker løs inne på Salangen kulturhus. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: I går tirsdag var siste fellesøving før det store Queen-showet neste helg. Det ligger mye hard jobbing bak det som nå ligger an til å bli musikkforeningens mest bombastiske arrangement til dags dato. Billettsalget har gått radig for seg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den store dagen nærmer seg med stormskritt, og tirsdag kveld var omlag førti musikalske sjeler samlet sammen for siste gang før det braker løs torsdag den 19. april. Dirigent og initiativtaker for arrangementet Stian Davidsen Kleppe var ikke snau når han i høst la ambisjonene for dette Queen-showet, og slik det nå både ser og høres ut virker det å være hold i hans planer. – Det ligger an til å bli tidenes show for Salangen musikkforening. Vi har ikke spart på noe produksjonsmessig, og alle musikere involvert har jobbet veldig godt, forteller dirigent Stian Davidsen Kleppe. Allerede under jubileet i fjor ble musikkforeningen bedre kjent med Queen da de fremførte Bohemian Rhapsody. For de to showene som er satt opp torsdag og fredag i neste uke er fredagen allerede utsolgt. Det er enda biletter igjen til torsdagens konsert.

Salangen musikkforening med støttespillere fra I Blanke Messingen fra Dyrøy og Bardu musikkforening. Bandet bestør av Knut Erik Østgård og Tom Andersen på vokal, Daniel Rustad på gitar, Geir-Ove Mortensen på bass, Tor Magnus Østvik på tangenter, Trine Dahlberg og Ruth Bente Aglen som korister. Dette var siste gang hele gjengen var samlet før konsertene. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Bruker siste tiden til finpuss

Det er ikke bestandig enkelt å konvertere en pop- eller rockelåt til å passe et korps, men Davidsen Kleppe hadde hørt at Roy Hansen fra Balsfjord musikkforening hadde gjort nettopp dette og tok derfor kontakt. – Jeg spurte om vi kunne få til en avtale at vi kunne bruke notearkene som Hansen hadde laget, noe som var en stor fordel, sier dirigenten. Etter siste fellesøving i går, tirsdag virker bandet bra gjennomspilt, men den resterende tiden frem mot torsdag 19. april skal det enda finpusses litt.

Østgård skryter varmt over nivået til både musikkforeningen og bandet ellers. – Det ligger mye disiplin for å bli så samspilt som denne gjengen er. Både korpset og bandet øvrig er veldig dyktige, det gjør øvingene veldig artige, forteller Knut Erik Østgård. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

– Morsomt, men utfordrende

Det er Tom Andersen og Knut Erik Østgård som sammen skal utgjøre den karismatiske frontfiguren i Queen, avdøde Freddie Mercury. Østgård var blant annet vokalist og gitarist i rockebandet Return, men nå har Hedemarkrockeren bosatt seg i Troms, noe som han selv beskriver som en del av femti-års krisa. Da han ble forespurt om å være med å synge Queen sammen med Andersen var han ikke tungbedt. – Jeg må si at Queen har vel aldri vært den store favoritten, men det har vært en utrolig morsom reise å være med på disse øvingene. Det har vært morsomt, men utfordrende. Det ligger mye energi i Freddy Mercurys stemme så oppvarmingen starter allerede når jeg setter meg i bilen på tur til øvingene, forteller Knut Erik Østgård.

LES OGSÅ:

– Blir spennende å bidra

– Nå blir det trøkk!

ANNONSE
Annonse