Salangen-Nyheter

Fremtidens Sjøvegan kan se slik ut

Slik kan Sjøvegan se ut en gang i fremtiden. Det er iallefall en visjon for fremtiden. I går ble planer for fremtiden, samt rene fakta om årets sommerarrangement Millionfisken lagt frem for folk i Salangen.Se egen videoreportasje fra møtet! 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Det var mange glade ansikter og se i går kveld da planene for det nye Sjøvegan i framtiden ble lagt på bordet!

Å ha visjoner for en plass som Sjøvegan er utrolig spennende. Spesielt hvis man ser på det som bare i dag skjer i vårt lille samfunn. Med utbygginger og private investorer som vil til nettopp Sjøvegan og Salangen kommune. Ting har skutt fart. Og i går kveld kunne visjonene for Sjøvegan, en gang i fremtiden legges fram. Og tegningen er spesiell, og fint laget av Gratangen-kunstner Alvin Jensvold. Men gårdagens møte var egentlig et "kick-off" møte for sommerens store arrangement her i Salangen, nemlig "Millionfisken".

Blir utrolig stort

Medlem i styringsgruppa for "Millionfisken", Morten Mikalsen sa i går i et intervju i ettermiddagssendingen "Midt på Dagen" på Salangen-Nyheters Webradio at årets sommerarrangement kom til å bli stort. - Jeg tror ikke at det er gått helt opp for oss hvor stort dette kommer til å bli, sa Mikalsen. Ordfører Ivar B. Prestbakmo kunne under gårdagens møte så absolutt bygge opp under de ordene, da han fortalte status pr.dags dato for arrangementet. - Det er nå over 700 påmeldte til konkurransen, en kilometer med båter er påmeldt, der den største er på 70 fot. Så langt er det påmeldt 70 vogner og bobiler, samt 30 til 40 telt og lavvoer, sa Prestbakmo. Han fortsatte med å fortelle at de påmeldte er fra store deler av landet. - Men vi har også deltakere som kommer fra Tyskland, Sverige og Danmark. Det er også viktig å nevne at vi har fått 1000 henvendelser fra folk som kommer på grunn av arrangementet, sa en stolt ordfører til publikum som var tydelig overrasket over nyheten.

Film som rørte ved folk

Møet ble startet like etter kl. 19.00 i går kveld. Folk ble tatt i mot av en ordfører i Salangen som lyste av glede og stolthet over sin kommune. Han kunne fortelle at alle skulle legge seg bak i stolen og nyte de kommende minuttene. Folk skulle nemlig få se en film som var laget om Salangen og vårt nydelig samfunn som vi lever i. Det var Morten Mikalsen som hadde ideen til filmen som var laget av Torfinn Utheim med god hjelp av Jøran G. Berthinussen og Hans Erik Børve. Filmen tok de vell 100 oppmøte med på en reise i Salangen. Med dyster musikk ble det vist tomme butikkvinduer, opphørssalg og fraflytta hus omkring i Salangen. Men slik som en god film alltid skal avsluttes, ble også denne filmen avsluttet med lystige toner og fine, stolte, og gode bilder fra dagens Salangen som er i full utvikling. Her ble folk tatt med til arbeidet med Huset mot havet, lafte og hytteproduksjonen ved Sjøvegan Snekkerifabrikk. Ordføreren avsluttet møtet med å fortelle at det umulige er faktisk mulig.

Foto: Jon Henrik Larsen