Salangen-Nyheter

Samtidig som Reistadløpet:

Friluftscamp for ungdom

Midt-Troms Friluftsråd jobber mye med å få folk ut i naturen. FOTO: MIDT-TROMS FRILUFTSRÅD

SETERMOEN: I år skal Midt-Troms Friluftsråd arrangere vintercamp for ungdom i naturskjønne Orta i Bardu, dette skal skje samtidig som Reistadløpet arrangeres, som også har løype igjennom Orta.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Midt-Troms Friluftsråd arrangerer igjen vintercamp for ungdom i alderen 13 til 17 år, i år går turen til Orta i Bardu samtidig som Reistadløpet. - I år har vi valgt å ha vintercampet i området hvor Reistadløpet skal gå, dette fordi det er et utrolig flott terreng rundt Orta og for å forhåpentligvis få vist frem nordnorsk friluftsliv på tv i forbindelse med det kjente og tradisjonsrike Reistadløpet, forteller daglig leder for Midt-Troms Friluftsråd, Espen Prestbakmo.

Lærerik camp

Vintercampen har som mål å gi ungdom i målgruppen 13 - 17 år et tilbud for å oppleve friluftsliv ute på vinterstid, få erfaringer og å lære mange nyttige ferdigheter for å oppholde seg i naturen på en så trygg og komfortabel måte som mulig ut i fra forholdene. Ungdommene får blant annet lære å etablere teltleir, lage snøhuler, vurdering av skredfare, og å mestre elementene, i tillegg blir det med et hundespann, både for selskap og som deltakerne kan få prøve.

Første gang i Orta

Vintercampen som i år blir i Orta første helga i april blir å ha base helt oppe ved tregrensa. - Det blir første gang vi skal ha campen i Orta. Vi ser veldig frem til å ha det her da det er mye variert terreng og i tillegg i ly av det verste været, og mange plasser som er ideelle for å gjøre vurderinger, lese terreng og anslå hellinger når vi skal lære om skredfare.

Sprenger grenser

I løpet av friluftscampene som Midt-Troms Friluftsråd arrangerer får deltakerne være med på mange aktiviteter, og Prestbakmo forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger på sine tidligere camper. - Våre deltakere får en mulighet til å sprenge grenser, og å gjøre og oppleve ting de ikke har gjort før, i tillegg er det et veldig sosialt arrangement, avslutter daglig leder av Midt-Troms Friluftsråd Espen Prestbakmo til nettavisen.