Salangen-Nyheter

Barnefamilier får mye å se fram til:

Fritidskort og økt barnetrygd

Stortingsrepresentant (H), Regina Alexandrova har gått igjennom den nye regjeringsplattformen, og bekrefter ovenfor nettavisen at det er mye å sette fingrene i. PRESSEFOTO

SJØVEGAN/OSLO: På torsdag ble partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF enige om en ny regjeringsplattform. Med dette vil det komme flere endringer og justeringer, også for Salangen kommune.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Det har kommet mange endringer og justeringer med den nye regjeringsplattformen, og stortingsrepresentant (H), Regina Alexandrova har samlet inn noen viktige punkter for hva det vil bety lokalt for innbyggerne i Salangen kommune. I hovedsak er det barnefamilier og skoler som blir å se den største forandringen framover. –  Sett i dag på skolene, er det et ønske om å kunne se hver enkelt elev, og komme med tiltak for å løfte elever fram, uansett for hva slags bakgrunn og utgangspunkt de har. Skolen skal også være en trygg arena mot mobbing. Dette skal ligge i bunn, med et større fokus på fleksibilitet, forklarer Alexandrova.

Fysisk aktivitet

Regina Alexandrova bemerker det har blitt ønsket større fleksibilitet når barn begynner på skolen. – Kommuner skal få mulighet til å prøve ut en ordning der man i forhold ser til utvikling hos barn som skal begynne på skole, og deretter kan starte et år tidligere eller senere ettersom, sier Alexandrova, og kommenterer videre det skal bli mer fysisk aktivitet i skolene. –  En time hver dag, som går sammen med en eksisterende skoletime i lærerplanen, kan brukes med fysisk aktivitet. For eksempel kan man ta mattetimen ute, og gjøre fysiske aktiviteter, med bruk av matte. Det er veldig spennende, og en stor skryt går til lærerne som skal jobbe med dette, sier Alexandrova fornøyd.

Fritidskort

Økonomisk kommer det også flere gladmeldinger. Blant annet kan Alexandrova informere om at barnetrygden for barn mellom 0-6 år blir å øke med 7000 kroner. Noe hun mener vil gi større handlingsrom for barnefamilier. Det introduseres også noe nytt på regjeringsplattformen. – Det kommer noe som heter fritidskort, som er for barn mellom 6-18 år. Dette skal dekke deltakeravgift på fritidsaktiviteter, og følger hjertet til Erna; nemlig å få barn ut i aktivitet, uansett utgangspunkt, forklarer Alexandrova.

Ønsker du å lese mer om Granavolden-plattformen,

klikk her!