Salangen-Nyheter

Hans Roar kan få Politiforumets Ærespris:

- Gå inn og stem på pappa!

Tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen er nå nominert til å kunne vinne Politiforums ærespris. Datter, Tonje Berg oppfordrer alle til å stemme frem faren. – Han fortjener den virkelig. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen er nå nominert til å kunne vinne Politiforums ærespris. Datter, Tonje Berg oppfordrer alle til å stemme frem faren. – Han fortjener den virkelig, sier hun.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For andre året på rad er tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen nominert til Politiforumets ærespris. I fjor fikk han ikke prisen, men i år har hans datter gått ut på sosiale medier og ber om at folk må gå inn å gi sin stemme. – Jeg ønsker så inderlig at han denne gang skal få prisen. Ikke bare for sin mangeårige jobb med drapssaken, men også for sin lojalitet og dedikasjon til Politiet over snart 40 år. Veldig ofte har jobben kommet først og han har stilt opp mer enn man kan forvente, ofte utenom arbeidstid. Pappa gjør aldri forskjell på folk, han tar seg tid og er et medmenneske, skriver hun i sitt Facebook-innlegg som hun også oppfordrer folk til å dele.

Arbeidet kom alltid først

På politiforumets sider står det blant annet at nominasjonen er tuftet på hans iherdighet i etterforskningen av Sjøvegan-drapet. Tonje mener at dette kun er en av veldig mange ting som hennes far burde hedres for. – Det er mange andre saker som veier inn, og ikke minst hans væremåte overfor folk, han behandler alle likt og gir alle den samme respekten. Han har hele sin karriere satt jobben først, og stått på både dag og natt, og til og med avbrutt ferier for å jobbe. Vi i familien har virkelig fått kjenne på hvor mye han har ofret for jobben sin, både på godt og vondt. Vi er virkelig stolte over han og vet at han fortjener å få denne prisen, og jeg vet at det er mange andre i samfunnet som setter stor pris på hans innsats, sier datteren i intervju med nettavisen.

Gi din historie

Folkeavstemningen er ikke ene og alene avgjørene for hvem som får prisen, Tonje forteller til nettavisen at den kun utgjør 20%, mens en jury har resterende 80% påvirkning i resultatet. På grunnlag av dette oppfordrer Tonje om at de som har en historie om hvor mye hennes far har betydd for dem må sende den inn, enten til Politiforum, eller til henne så kan hun videreformidle den. – Juryen trenger å få se hvor stor betydning pappa har hatt for lokalsamfunnet.

KLIKK HER

for å gi din stemme til Hans Roar Rasmussen.