Salangen-Nyheter

Influensavaksinering:

- Gir god beskyttelse

Ledende Helsesøster ved Sjøvegan Helsestasjon Marit Sagerup kan fortelle at det er flere som burde vaksineres, men som ikke møter opp. ARKIVFOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: Influensa er mest aktiv i Norge i høst og vinterperioden. Derfor er det nå satt opp vaksineringstid ved helsesøsteren i Salangen. - Det er flere personer som burde ha hatt det, men som ikke møter opp, sier Marit Sagerup.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er kommet en ny runde med influensavaksine som skal gi immunitet mot influensa som kan føre til lungebetennelse og forverring av kroniske sykdommer. - Det er noen risikogrupper som bør vaksinere seg. De som er i risikogruppen kan bli alvorlig syk og kan dø ved influensasykdom, og de anbefales derfor å ta influensavaksine, sier ledende helsesøster ved Sjøvegan Helsestasjon, Marit Sagerup til nettavisen.

Bør vaksineres årlig

På grunn av at influensaviruset forandre seg fra sesong til sesong må vaksinen oppdateres årlig. Da må vaksinen tilpasse de seneste virustypene. Hvis en derfor ønsker å ha permanent beskyttelse mot sykdommen bør man ta influensavaksinen hver år. - Influensavaksine beskytter bare mot det viruset man har blitt vaksinert mot, fortsetter Sagerup.

Vaksinen gis ved Sjøvegan Helsestasjon tirsdag 11. oktober (09.00-15.00) og fredag 14. oktober (09.00-14.30). Det er ingen timebestilling. Vaksineringen koster 100 kroner og er kontant betaling.

Influensavaksine anbefales til: 

Voksne og barn med kronisk lungesykdom.

Voksne og barn med kroniske hjerte- / karsykdommer.

Voksne og barn med nedsatt immunforsvar.

Voksne og barn med diabetes.

Voksne og barn med kronisk nyresvikt.

Gravide etter 12.svangerskapsuke.

Beboere på alders- og sykehjem.

Personer over 65 år.

ANNONSE
Annonse