Salangen-Nyheter

2 år med Kåre på Kaia:

- Gøy og uventa

Andreas Bay (t.v.) og Dina Bay er stolte og fornøyde av å ha kommet så langt, selv om det ikke helt var forventet. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: "Bursdagsbarnet" Kåre på Kaia fylte 2 år i går, og det ble markert med fest. Men hvordan ble den lille kaféen så stor på så kort tid? - Det er gøy og uventet, forteller en glad Andreas Bay.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Jubileumet til Kåre på Kaia har gått forbi, og nå er det ventet mange varme år fra den gode kaffekroken i Salangen. Men hvordan startet hele kaffeeventyret til Andreas & Dina Bay? De har gått fra å være en liten kaffekro som serverte noen få dager i uka, til å ha daglige besøk av både kjente og ukjente småsultne gjester med en tørst for den gode kaffen deres. Med plass til hele 100 av dem samtidig. I følge Andreas Bay kan det hele beskrives som et "glad uhell". - Vi ville bare selge kaffe på siden som en liten hobby, og vi ventet egentlig på en nedgang, som aldri kom. Da var det bare en ting å gjøre, og det var å fortsette, forteller den stolte norsk-baristaen.

Den legendariske "Sky Bar" fikk sin egen spesielle beskilting på jubileumsfesten deres. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Blitt en livsstil

Dina har i tiden hun har drevet Kåre på Kaia sammen med Andreas opplevd glade og fornøyde gjester, og mange har personlig besøkt dem for å gratulere deres andre år som Salangens helt egen kaffekrok. - Vi er vanvittig heldig som kan gjøre det vi liker, og det har gått litt over til å bli en livsstil for oss, forteller Bay til nettavisen. Familien har vist at de virkelig brenner for kafédriften deres, ettersom de mange ganger ofrer både timer og dager for å gjøre det koselig for besøkende, men en ting er helt sikkert for Kåre-gjenget. - Det er virkelig verdt det. Jeg ser nye mennesker nesten hver dag, og det er noe jeg blir glad av, avslutter Bay til nettavisen. Nå er det bare å vente mange nye år med fremdrift hos den lokale baristaen, og til da er det bare å gratulere dem med sitt andre år i Salangen; gjerne med utsikten fra deres nye etasje i bakgrunn.

Det ble vist fotballkamp på storskjermen tidlig på kvelden før festen fyrte av stabelen. En miks av glede og sorg var mulig å oppleve i kaféen allerede da. FOTO: ALEKSANDER WALØR