Salangen-Nyheter

Kalender for de turglade:

Har lansert Naturloskalenderen

KALENDER: Prosjektleder for Naturloskalenderen Torgeir Bremer forteller at kalenderen vil komme i et fysisk format, men at det kan ta noen uker før den er klar. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/NARVIK: Midtre Hålogaland friluftsråd har nå lansert Naturloskalenderen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kalenderen er en samling av turer som går i regi av de forskjellige turlagene i medlemskommunene Harstad, Narvik, Evenes, Gratangen, Lavangen, Salangen, Ibestad, Tjeldsund og Kvæfjord.

- Det er enkelt og greit en samling av turer i regi av turlag og foreninger som driver på med fritidsaktiviteter. Vi har ni kommuner med i rådet. Det er turer som de har sendt til oss som vi har samla opp i løpet av året som er samlet i en kalender, sier Torgeir Bremer, som er prosjektleder i Midtre Hålogaland friluftsråd.

Innholdet i kalenderen består riktignok ikke bare av innsamlede turer fra turlag. Det er også arrangementer som friluftsrådet vil arrangere selv.

- Vi har lagt inn noen aktiviteter som vi arrangerer i eget virke. På slutten av kalenderen er det tips og råd rundt egenstyrt friluftsaktivitet, sier han.

All den tid ingen vet hvor lenge koronaviruset vil herje i samfunnet vil det være en del restriksjoner på turene fram til den tid.

- Man må ta høyde for avlysninger. Om det blir aktuelt oppdaterer vi den digitale versjonen. Bruk den som en inspirasjon, forklarer Bremer om Naturloskalenderen som også finnes i digital versjon på friluftsrådets hjemmesider.

Den digitale versjonen ligger allerede ute på nettet. Om noen uker vil den fysiske kopien være tilgjengelig.

- Det fysiske formatet må trykkes og det kan ta noen uker. Den versjonen som gis ut nå er oppdatert per i dag, men avlysninger kan komme. Følg med på den digitale versjonen, oppfordrer han.

Tilgang på kalenderen får du her.