Salangen-Nyheter

Salangsværing til fotball akademi:

Henrik (23) til Senegal

– Jeg tror det blir veldig gøy å dra dit, det er jo et akademi som fokuserer på utdanning hvor de bruker fotball som et verktøy, forteller Henrik Utstøl Høgmo til nettavisen.

SJØVEGAN/OSLO: Henrik Utstøl Høgmo er utflytta salangsværing og er en godt etablert fotballtrener. Nå reiser han på en tre måneders studietur til Senegal.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 00:00

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Henrik Utstøl Høgmo er 23 år og er fotballtrener. Han har trent for flere klubber både i Tromsø og i Oslo. Søndag 4. februar legger 23 åringen ut på en tre måneders tur til Diambars fotballakademi i Senegal.  – Jeg skal reise dit for å studere og å se hvordan de jobber i forhold til å utvikle spillere og mennesker i sin helhet. Jeg tror det blir veldig gøy å dra dit, det er jo et akademi som fokuserer på utdanning hvor de bruker fotball som et verktøy. Jeg er spent på hvordan de videreutvikler sine spillere, og hvordan statusen er i forhold til utdanning og sette det litt i perspektiv i forhold til i Norge, forteller Henrik Utstøl Høgmo.

Henrik sammen med presidenten for Diambars Saer Seck. FOTO: EIVOR PETRINE ESAIASSEN

Stor interesse for utdanning

Ettersom 23 åringens foreldre jobber innen utdanning legger ikke Henrik skjul på at interessen for faget er arvelig. Under oppholdet på akademiet håper han å få et innblikk i hvordan utdanningen er med å hjelpe mennesker til å få en utdanning. – Målet er først og fremst å utvikle mennesker som kan ha store stillinger i hjemlandet. Altså leger, politikere eller lignende. Det er veldig få som har høyere utdanning i dette landet, men av de som er på dette akademiet har de gode muligheter for å komme inn på høyere studier i for eksempel USA eller Europa, forteller Henrik Utstøl Høgmo avslutningsvis.