Salangen-Nyheter

Markering på mandag:

Ho "Klippe-Kari" jubilerer!

Kari Nylund kan se tilbake på 30 år i frisøryrket. 27 av årene har hun drevet med egen salong i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/REINGJERDSKOGEN: Hun har drevet som frisør i 30 år. Mandag vil ho "Klippe-Kari" i Reingjerdskogen markere jubileumet på salongen med fine gaver til kundene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Alle i Salangen vet hvem ho "Klippe- Kari" er i Reingjerdskogen. Men få vet vel at hun har drevet som frisør i 30 år, der 27 av årene har vært med salong i Salangen. - Jeg har drevet salongen min hjemme i Reingjerdskogen i 27 år, men jeg starta nede på Sjøvegan i 1986. Jeg begynte å jobbe som ryddehjelp på salongen til Ann Helga Sneve på Sjøvegan og fikk da interessen for frisør yrket, sier Kari Nylund til nettavisen.

Frisørutdannelse fra Harstad

Etter et par år hos Ann Helga begynte Kari på frisørlinjen i Harstad hos Ole Thomsen. - Og det var to fine år som var lærerike. - I 1984 var jeg ferdig og jobba videre hos Ann Helga til jeg overtok en salong på Sjøvegan i 1986. I 1987 bygde vi hus og jeg flytta salongen hjem til Reingjerdskog, noe som jeg trives veldig bra med den dag idag. Selv om salongen ligger langt fra sentrum har det gått veldig fint. Har kunder fra Salangen, Lavangen, Gratangen, Bardu og Ibestad, sier en smilende Kari. Hun innrømmer at frisør yrket er utfordrende til tider, men hun mener at det det gjør det bare mer spennende. - Man kan ikke sove på sine lauvbær, men hele tiden være parat til å yte sitt beste, sier damen som har holdt i saksa i 30 år.

Ideene kommer på gata

Kari er klar på hvor hun får inspirasjonen fra. - Den får jeg av å dra på kurs og treffe andre frisører. Jeg kan sitte på en fortaus kafé i en by å titte på folk. Utrolig mye å få med seg hvis man har øynene åpne. Masse å finne på nettet også, magasiner om mote og frisyreblader. Det har vært en utrolig reise å være frisør gjennom så mange år. Blitt kjent med så mange hyggelige mennesker som jeg har blitt utrolig glad i, sier Kari og gjør siste stuss på kunden i stolen. Hun understreker at jubileumet skal hun markere på førstkommende mandag 1.desember. - Det blir en vanlig dag på salongen, men de som kommer innom da får noe å bite i pluss en liten overraskelse, avslutter Kari Nylund med et smil.