Salangen-Nyheter

Elgjegere snart i jaktmodus:

Høstens store eventyr

Skogens konge gjemmer seg i lauvet.

SJØVEGAN: Lars Kai Nordmo er klar til elgjakta som starter søndag 25. september. - Det er ikke så veldig lenge til, så nå er vi nesten kommet i modus, forteller han.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Børsa og utstyret til Lars Kai Nordmo er klart til elgjakta som starter førstkommende søndag. - Alt er klart, så nå er det bare at dagen kommer, for å si det slik. Når elgejakta starter tar jeg en uke fri. Det er jo fine forhold i skogen akkurat nå, men det er ennå mye lauv på trærne, og da får elgen en fordel overfor oss jegere. Den klarer da å gjemme seg i en lauvfyllt skog, og da er det vanskeligere å oppdage den, sier Nordmo til nettavisen.

Mindre elg

Lars Kai forteller at de har sett mindre elg i valdet oppe i Bekkebotn i sommer enn det som har vært vanlig tidligere. - I tidligere år synes jeg at jeg har sett mer elg på åpne landbruks marker og jorder. Dette har jeg ikke sett så mye av i år, sier han.

Alle vald har fått tildelt et visst antall kyr, okser og kalver. Dette er en fordeling som blir gitt av kommunen. På valdet i Bekkebotn er det tildelt 11 dyr, og det ganske mange. - Om vi klarer å ta ut all elgen tviler jeg på, for det er nok ikke så mange som 11 stykker i området vårt. Nå er det jo riktignok slik at elgen flytter på seg under jakta, så man vet aldri. Man må i allefall være på høgget når elgen er der, og passe på at vi har rette dyra. Men jeg gleder meg, så nå blir jeg i skogen en hel uke, forteller elgjeger Lars Kai.

Blir det elg så blir det middag, og fangsten blir fordelt mellom grunneierne og jegerne.

Trygt for bærplukkere

Når Salangen- Nyheters journalist spør om det er trygt å ferdes i skogen under elgjakta, forteller Lars Kai at det skal heller ikke være farlig for folk å ferdes i terrenget under jakta. - Jegerne vet hva de skal skyte på, og alle er opptatt av at man skal være sikker på hva man holder på med. Man skal jo ikke bare skyte på noe som rører seg i skogen, man må jo vite at det er en elg, og så er det jo viktig å vite hvilken elg man skal skyte på, avslutter Lars Kai Nordmo til nettavisen.