Annonse
Salangen-Nyheter

Flere Salangen- damer på:

Hundehelg i Lofoten

Damer på utstilling i Lofoten. (f.v) Kathrin Tunheim med

Damer på utstilling i Lofoten. (f.v) Kathrin Tunheim med

LEKNES: Fem damer fra Salangen med sine respektive hunder var i helga på utstilling på Leknes i Lofoten. Alle hundene i lag med sine eiere fikk gode premieringer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Mange hundre hunder og eiere fra fjærn og nær samlet seg i helga til hundeutstilling på Leknes i Lofoten, nærmere bestemt på friidrettsbanen ved Lofothallen. Det var Norsk Cavalierklubb, Vestvågøy Hundeklubb og Vågan Hundeklubb som sto som arrangører de tre dagene i helga. Hundemiljøet i Salangen var godt representert på utstillingen med hele fem damer med deres respektive hunder. Alle gjorde det godt på utstillingen, både med tanke på prestasjon og premieringer.

Kathrin Tunheim jubler etter at hun fikk vite hvilken premiering hun fikk på lørdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Internasjonale dommere

Dommerne i de ulike "ringene" på utstillingen var ikke bare norsk. Dommere fra Sverige og Europa forøvrig foretok vurderingene av alle hundene som var med på utstillingene. Da nettavisen møtte de fem Salangen- damene var det noen ivrige damer som kunne fortelle om at det er trivelig og dra på hundeutstillinger. - Det er alltid spennende. Det er liksom noe man ser frem til, og sist men ikke minst er det veldig sosialt. Vi har fått ett veldig godt miljø i Salangen, og alle hjelper hverandre på utstillingene, sier Kathrin Tunheim som var tilstede på utstillingen med sin 16 måneder gamle japanske spisshund, "Toppsy".

Marita Therese Andreassen med "Lady" i ringen søndag formiddag på Leknes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Planlegger flere utstillinger

Allerede etter utstillingen i Lofoten i helga, planlegger Salangen- damene neste utstilling, som da blir i Tromsø med Norsk Kennel Klubb i slutten av august. Deretter er det snakk om småutstillinger i Narvik og Sortland i september.

Anita Kverneland- Hognestad og "Basse" etter de fikk premiering søndag formiddag. Her i lag med dommer Hassi Assenmacher. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Nettavisen har fått en oversikt over hva de ulike hundene fikk av premieringer, se under:


  • Kathrin Tunheim med den japanske spisshunden "Toppsy":

  Fredag 1 kvalifisering, ck, res. cert. Lørdag og søndag (samme) 1 kval, ck, cert, BIR.  

* Wenche Pedersen med eurasierne "Sari" og "Teddy":

Lørdag: Sari stilte i Championkl og fikk Excellent i kvalitetskl, 1 pl i konkkl, CK. 1BTK, BIR. Søndag: Teddy stilte i Unghundklassen og fikk Good i kvalitetsklassen.

* Marita Therese Andreassen med basset hounden "Lady":

Fredag: 2.plass i kvalifiseringsklassen. Lørdag ble det Excellent og 1.plass i kvalifiseringsklassen. Søndag ble det 2.plass i kvalifiseringsklassen.

* Ingeborg Sagerup med pyrineerhunden "Eila": 

Fredag ble Excellent og 1.plass i kvalifiseringskonkurransen. Lørdag ble det 2.plass i kvalifiseringsklassen.

* Anita Kverneland- Hognestad med basset hounden "Basse":

  Lørdag ble det Excellent og 1.plass i kvalifiseringskonkurransen. Søndag ble det 1.plass i kvalifiseringskonkurransen, CK, Cert og BIR og deretter gikk "Basse" videre i gruppen hvor han fikk 2.plass og BIG 2.

Annonse