Salangen-Nyheter

Årets Salangsværing 2017:

Hvem skal få årets heder?

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo skal dele ut prisen Årets Salangsværing på årets siste kommunestyremøte i desember. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo skal dele ut prisen Årets Salangsværing på årets siste kommunestyremøte i desember. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Det nærmer seg jul og tid for å komme med forslag på kandidater til prisen "Årets Salangsværing 2017" som skal deles ut av ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Publisert:

Annonse
Annonse

Tittelen "Årets Salangsværing 2017" er en æresbevisning som henger høyt blandt folk i kommunen. Prisen har vært delt ut hvert år siden 1986. Her ønsker man å finne en enkeltperson, et lag, en forening eller en organisasjon som har bidratt til at Salangen kommune har fått hederlig omtale ut over kommunens grenser. Det pleier å komme inn alt fra 70 til 150 forslag og det er vanligvis 5 til 10 ulike kandidater ordføreren har å velge mellom når han skal utpeke vinneren. Årets vinner vil bli utropt av ordføreren på årets siste kommunestyremøte i Salangen i midten av desember. Vinneren vil få utdelt et diplom og kommunens våpenskjold.

I fjor var det Kåre på Kaia som fikk tildelt prisen. Hvem fortjener den i år? ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Send inn forslag

Alle kan komme med forslag til hvem som skal få prisen. Siste frist for å komme med forslag er fredag 8.desember. Forslaget må inneholde navn på foreslåtte, en kort begrunnelse for forslaget og navnet på forslagsstilleren. Vinneren vil få heder og ære, og vil bli tildelt plakett og diplom. Forslaget sendes på epost: sigrun.wiggen.prestbakmo@salangen.kommune.no så vil ordføreren ta den endelige avgjørelsen om hvem som skal få tittelen.

Tidligere vinnere:

- 2001: SIF fotball m/trener Jan Tore Bakli

- 2002: Salangen Jeger- og fisk m/leder Knut Solnes og ildsjelene Jan Bakli og Leif Andreassen

- 2003: Fotballjentene på Medkila: Anneli Giske, Marthe Pedersen, Kine Nordheim

- 2004: Elvelund Camping v/Tor-Arne Chruickshank

- 2005: Mellomtrinnet Salangen skole - "Ild for livet"

- 2006: Jon-Henrik Larsen

- 2007: SIF fotball - småguttelaget

- 2008: Mental Helse

- 2009: Millionfisken AS

- 2010: "Fyrverkerigjengen"

- 2011: Jøran Glad Berthinussen

- 2012: Even Kvien

- 2013: Christer Møller

- 2014: Ellen Lise Woll og Mary-Anne Winstanley

- 2015: Shine on Pink Floyd Tribute

- 2016: Kåre på Kaia