Salangen-Nyheter

Anatomiske stedsnavn i lokalområder:

- Hvor kom ideene fra?

Egil Vaengs jakttur tar han til mange steder med kreative navn.

SJØVEGAN: Stedsnavn bruker ofte å ha historier bak seg. Noen er litt lettere å forstå enn andre. Egil Vaeng som gjorde seg klar til årets rypejakt la merke til noe morsomt når han studerte fjellkartene i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Salangsværingen Egil Vaeng har satt i gang sin første rypejakt etter å ha gjort alt klart i løpet av sommeren, men under planleggingen av sesongens første jakttur klarte han ikke å unngå en vesentlig detalj på kartet som fikk han til å le. - I løpet av en ettermiddag kan man rekke å besøke både Snadden, Pungen og Stellet, kommenterer Vaeng. Det viser seg nemlig at flere av fjellene i Salangen har særdeles kreative navn. Hvorfor mange av fjellene er oppkalt etter menneskets anatomier er desverre uklart, men Vaeng ser gleden i dem. - Det er bare morsomt å se hvordan slike navn blir til. Kanskje meningen har endret seg over flere år på grunn av folkemunner, sier han til nettavisen og ler.

Starten på grovvitser

Slike stedsnavn som flere av fjellene i Salangen har pådratt seg kan være en sikker kilde for gode vitser, mest sannsynlig av grovvits-kaliberet, og selv om Vaeng ikke har hørt noen enda, ler han bare av tanken at de kan lages. - Kanskje det kommer noen morsomme samtaler på fest, eller kanskje det allerede har blitt gjort. Uansett så må man se det morsomme i de små tingene, avslutter Vaeng til nettavisen.