Salangen-Nyheter

Trenger bøssebærere:

I krise er vann kritisk

Sogneprest Grete Glemmestad i Salangen har vært i Etiopia og sett det viktige arbeidet som har blitt gjort av Kirkens Nødhjelp. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Sogneprest Grete Glemmestad i Salangen har vært i Etiopia og sett det viktige arbeidet som har blitt gjort av Kirkens Nødhjelp. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Dør-til-dør-aksjon i årets fasteaksjonen 2016 arrangeres av Kirkens Nødhjelp den 13. - 15. mars. - Det er godt for oss å ha kunne ha anledning til å hjelpe andre. På den måten kan vi spre glede og dele det gode livet med andre, enn bare oss selv, sier sogneprest Grete Glemmestad (bildet).

Publisert:

Annonse
Annonse

Kirkens Nødhjelp arrangerer en fasteaksjon som har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest. Fasteaksjonen er Norges nest største dør-til-dør-aksjon, og hvert år går rundt 40 000 bøssebærere med bøsse til inntekt for Kirkens Nødhjelps arbeid. - Det er de fattigste landene og folkegrupper som lider mest i naturkatastrofer. Da blir vann og hygiene ganske utfordrende. Kirkens Nødhjelp driver arbeid mange plasser med undervisning. I tillegg som de gjør boringer av vannbrønner, forteller sogneprest Grete Glemmestad i Salangen.

Trenger bøssebærer

Kirkens Nødhjelp er på plass i Syria, Serbia, Nord-Irak, Sør-Sudan og mange andre land. Vann er utfordrende å skaffe for mennesker i nød, derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Grete Glemmestad kommenterer at de ønsker flere som kan stille opp til aksjon. - Vi trenger mange flere til å kjøre bøssebærere omkring, bli bøssebærere og noen som kan hjelpe til generelt. Vi trenger mange flere og det er bare å ta kontakt med kirkekontoret, avslutter Glemmestad til nettavisen.