Salangen-Nyheter

Ønsker å gjøre noe godt for andre:

I kveld blir det festkveld!

Det blir en hyggelig kveld for elever og personer med funksjonshemming ved Sjøvegan videregående skole. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Elevene ved vg1 helse - og oppvekstfag ved Sjøvegan videregående skole vil gjøre noe hyggelig for mennesker, samtidig som de lærer av det. Derfor inviterer de i kveld til festkveld for mennesker med utviklingshemming.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I kveld, torsdag den 14.november er det duket for festkveld ved Sjøvegan videregående skole fra kl 17:00 til 20:00 i kantina på skolen. - Vg1 er jo en yrkesfaglig linje, og i den nye læreplanen er det jo slik at elevene skal ut i praksis,og elevene selv i samarbeid med lærerne har tatt intiativet til dette arrangementet. På denne måten får elevene en annen måte å lære på, med mennesker som har ulike funksjonshemminger. I tillegg har vi henvendt oss til en gruppe som kanskje ellers ikke har så mange tilbud, forteller lærer Sigrid Anita Prestbakk til nettavisen.

Dans

Det viser seg at det er ikke alltid de store endringene som skal til for å gjøre noe godt for andre, som også kan ha læring i seg. - Det er klart at elevene vil lære mye og på en annen måte enn ellers. Samhandlingen med mennesker med ulike behov, og hvor i tillegg elevene får benytte andre ting dem er god på. Noen er gode på å bake kaker andre er gode på organisering. Mennesker med utviklingshemming fra Salangen,Lavangen, Gratangen, Bardu, Dyrøy og Ibestad er invitert til denne festkvelden. Det blir salg av pølser, brus, kaffe og kaker, i tillegg blir det loddsalg med fine premier. Seniordanserne kommer også å skal opptre til musikken av duoen "Håvard og Steffen", så dette blir morro, avslutter en engasjert lærer Sigrid Anita Prestbakk til nettavisen.