ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Psykisk helse på videregående:

I morgen blir det fagdag

VIKTIG: Rådgiver ved Sjøvegan videregående skole Gunnar Sæbø mener det er viktig å sette fokus på mental helse.

SJØVEGAN: Arrangerer fagdag om psykisk helse på Sjøvegan videregående skole tirsdag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Tirsdag 10. mars mellom klokken 08:30 og 10:00 arrangeres det åpen fagdag om psykisk helse på Sjøvegan videregående skole, hvor temaet er «støtte til livsmestring», melder skolen i en pressemelding.

Programmet gjennomføres i regi av klinisk psykolog Egil Arne Skaun Knutsen. I de nye fagplanene for skolen er temaet psykisk helse og livsmestring ett av de gjennomgripende, tverrfaglige fokusområdene. Tema for dagen ses i sammenheng med sentrale føringer i Fagfornyelsen og er en del av skolens fokus på betydningen av et godt psykososialt arbeidsmiljø for både elever og ansatte, skriver skolen videre i pressemeldingen.

Rådgiver ved Sjøvegan videregående skole Gunnar Sæbø synes det er viktig med en slik fagdag.

— Det er en dag med fokus på psykisk helse med tanke på livsmestring. Det er en av de store temaene i læreplanene i norsk skole. Vi er kanskje tidlig ute med å sette fokus. Vi var heldige med at psykologen var villig til å komme til oss, sier han.

Foredragsholderen skal først holde foredrag for ungdommene, tett etterfulgt av et foredrag for lærerne, sier Sæbø.

— Det vi vet er at det er veldig mange ungdommer som sliter med selvbildet. Å ha god psykisk helse er et godt grunnlag for å klare andre ting i livet. Det er kjempeviktig å ha fokus på dette og akseptere at man ikke alltid klarer alt. Vi gleder oss til foredraget og tror det blir kjempebra, sier Sæbø.

Sæbø roser elevrådet på skolen for å ha ønsket å sette temaet på dagsorden.

— Elevrådet har vært veldig bra. De har ønsket at dette skulle være et tema å skolen for oss. Det var ikke bare etter forståelse, men også etter ett ønske fra elevene. De ser fra vennene sine at mange sliter i livene sine. Det er noe vi vet om. På lang sikt er det å føle seg trygg på seg selv viktig, sier han.

Han mener bevissthet rundt mental helse må skapes.

— Det er viktig å sette fokus på. Det vi vet statistikkmessig er at det er mange ungdommer som sliter med den psykiske helsa si. Å ufarliggjøre forskjellige sinnstemninger er viktig. Å skape bevissthet som skole rundt disse spørsmålene tror vi er bra for skolemiljøet, mener han.

FOREDRAG: Egil Arne Skaun Knutsen er foredragsholder om livsmestring tirsdag formiddag. FOTO: PRESSEFOTO.