Salangen-Nyheter

Salangen brann- og redning:

- Ikke fastsatt startdato

NY: Dette er den nye brannbilen til Salangen brann- og redning. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Salangen brann- og redning fikk i februar ny brannbil. Avdelingsleder brann i Salangen kommune, Svein Åge Hegge håper bilen kan tas i bruk snarlig.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Avdelingsleder brann for avdeling Salangen Svein Åge Hegge forteller at brannbilen vil komme i drift i forbindelse med at utbyggingen av brannstasjonen er ferdigstilt.

Det er ikke fastsatt noen dato for når utbyggingen skal være ferdig, men Hegge håper at utbyggingen skal være klar i april.

— Den brannbilen skal vi sette i drift når vi er helt ferdig med utbygging av brannstasjonen. Den er ikke operativ akkurat nå. Vi har ikke flyttet over alt. Det blir uansett ikke før etter påske. Vi har en del ting som vi må få på plass her borte først før vi har en åpen dag, sier Hegge.

I forbindelse med ferdigstilling av bygget tenker brannstasjonen å ha en åpen dag.

— Vi tenkte å ha en åpen dag når det blir mildere vær. Det kan skje i mai måned. Vi har ikke satt en dato på det, sier han.

Mercedes 1997-modellen ble kjøpt inn i 2012, og blir redusert til sekundærbil når neste bil blir kjøpt inn. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

Det vil fortsatt ta litt tid før brannbilen er i daglig drift. Først må utbyggelsen av brannstasjonen ferdigstilles og så må brannbilen utsmykkes i henhold til regler.

— Det er nært forestående, men vi har ikke fastsatt noen dato. Når stasjonen er ferdig kan vi gå løs på arbeidet med å bytte over ting på bilen. Vi tar det litt som det kommer. Det er en del arbeid, sier han.

I mellomtid vil Salangen brann- og redning bruke Dodge-maskinen og Mercedes-brannbilen som brannstasjonen besitter. At brannstasjonen nå er i besittelse av ny brukt brannbil er Hegge godt fornøyd med. Skal vi tro Hegge er den nye brukte brannbilen en helt annen verden enn brannbilen som skal fases ut.

— I forhold til Dodgen vi har er det en ny hverdag å ha ny bil som vi nå har. Dette er en med dobbel kabin. Det er en meget bra bil vi nå har fått tak i, sier han.

I tiden Salangen brann- og redning har hatt bilen har det blitt jobbet med å gjøre bilen klar til bruk.

Den gamle Dodgen til Salangen Brannvesen kan snart settes på stall for godt. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

— Vi har i mellomtiden hatt den på full service hos Scandia. Der har vi fått byttet dekk og hatt service på den, sier han.

Hegge forteller at brannbilene stasjonen har i mellomtiden er i full drift.

— Vi håper at vi klarer å gjøre dette så snart som det tar seg gjøre. Vi har full beredskap med bilene vi har. Når vi først har fått ny bul er det ønskelig å komme i gang med den. Vi må bare få alt på plass før vi tar den i bruk, sier han.