Salangen-Nyheter

Innsamlingsbokser til Frelsesarmeen

- Ikke lengre nok økonomisk

Disse innsamlingsboksene er nå i historie i Salangen og Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Nettavisen skrev tidligere i høst om at Fretex kom til å stoppe å ta i mot brukte klær fra innbyggere i Salangen og Lavangen kommuner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den gang fikk ikke nettavisen en uttalelse fra organisasjonen om hvorfor de fjernet innsamlingsboksene i vår region. Nå har Fretex gitt svar.

- I utgangspunktet ønsker ikke Fretex å fjerne innsamlingsbokser, men likevel er det noen ganger nødvendig. Det som legges i innsamlingsboksene etter at folk har ryddet i skuffer og skap er utgangspunktet for hele Fretex-driften. Klær, sko og tilbehør blir delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid og solgt videre. Det er bra for miljøet, det skaper arbeidsplasser og det gir inntekter til Frelsesarmeens sosiale arbeid. Fretex har gjennom mange år hatt et tett og bra samarbeid med Astafjord Vekst som har samlet inn lokalt for oss. Problemet for Fretex er når kostnadene med transport og tømming av noen bokser ikke kan forsvares, slik som det dessverre er for boksene i dette området, sier salgskonsulent i Fretex, Geir Arne Bals til nettavisen.

Ønsker og takke

Bals har likevell en takk å komme med til lokalbefolkningen i Salangen og Lavangen.

- Takk for alle gavene som har blitt gitt i boksene gjennom denne ordningen. Gavene har hatt stor betydning for mennesker som har det vanskelig og for miljøet. Selv om boksene fjernes, er det fortsatt mulig å gjøre noe bra for miljøet ved å ta godt vare på de klærne en har og reparere når det trengs, avslutter Geir Arne Bals.

ANNONSE
Annonse