Salangen-Nyheter

TV-aksjonen i går søndag:

Ikke ny innsamlingsrekord

Per Gustav Nilsen var en av bøssebærerne i Salangen i går søndag. Han var fornøyd med innsamlingen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/TENNEVOLL: Årets TV-aksjon til Regnskogfondet har ikke engasjert like mange salangs- og lavangsværinger som tidligere tv-aksjoner. I Salangen kom det i år inn 59.864 kroner, i motsetning til fjorårets aksjon som fikk 61.408 kroner fra salangsværingene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

43 bøssebærere sørget for å få inn pengene til årets tv-aksjon fra Salangen. Hele kommunen skulle i løpet av søndagsettermiddag fått besøk av en bøssebærer. Også institusjonene i kommunen som bo- og eldresenter og Lamo Ungdomssenter ble besøkt.

Aksjonskomite

Tellekomiteen for årets TV-aksjon kunne ved 19-tiden søndag kveld konstatere at Salangen har gitt et god slump med penger også til årets aksjon. Hele 59.864 kroner hadde kommet inn. - Vi har i snitt gitt 41 kroner. pr. innbygger på det beløpet vi har fått i dag, og det er vi fornøyd med, sier varaordfører Terje Bertheussen. Salangen kom på en 12.plass i Troms i forhold til givervilje. Også kommunen har gitt 2 kroner pr. innbygger til aksjonen i år, noe som tilsvarer rundt 4500 kroner.

Beste på flere år

Beløpet etter årets aksjon er mindre enn i fjor. Når Kirkens Nødhjelp hadde aksjonen i fjor, kom det inn 61.408 kroner på bøssene fra folk i Salangen. Fremdeles er det tv-aksjonen i 2007 som har gitt størst uttelling i Salangen. Det året gikk inntektene til aksjonen "Sammen for barn".

Stolte lavangsværinger

I Lavangen var det også storstilt innsamlingsaksjon med flere bøssebærere. Leder for tellekorpset, Kolbjørn Sjøseth er godt fornøyd med resultatet. - Det ble totalt 24.743 kroner innsamlet på bøssene, sier Sjøseth. I gjennomsnitt ble det gitt kr. 54,53 pr. innbygger i Lavangen i år. Kommunens rangering over mestgivende kommuner i Norge ble i år 63. plass.

ANNONSE
Annonse