Salangen-Nyheter

Utflyttet salangsværing:

– Inspirert av gjenbruk

Et av Anita Brennes mange verk; Fornuft og følelser. Laget av  tøy, maling, fiskegarn og sand. Dette er bare et av Brennes mange spennende verk innenfor gjenbrukskunst. FOTO: PRIVAT.

Et av Anita Brennes mange verk; Fornuft og følelser. Laget av tøy, maling, fiskegarn og sand. Dette er bare et av Brennes mange spennende verk innenfor gjenbrukskunst. FOTO: PRIVAT.

SJØVEGAN/SIGDAL: Anita Brenne er utflyttet salangsværing og bor nå i Buskerud hvor hun dyrker sin kreativitet med spennende gjenbrukskunst. I tillegg har hun nettopp gitt ut en diktsamling.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 00:00

Annonse
Annonse

Med bjørkeaske fra Bardu, sand fra Salangens strender, gamle fiskegarn, rim, trepinner og en god porsjon kreativitet skaper Anita Brenne flott kunst i mange former. Brenne er utflyttet salangsværing og bor for tiden i Sigdal kommune i Buskerud. Hun driver Anitas Gjenbrukskunst hvor hun lager akkurat det navnet sier. - Gjenbruk er noe som går igjen i alt jeg skaper. Jeg lager mange forskjellige ting, både maleri, illustrasjoner, skulpturer, dikt og dekorasjoner, forteller Brenne i intervju med nettavisen. Anita har nettopp fått en diktsamling trykket som består av hennes egne dikt, hvor hun har fokus på natur og gjenbruk som i alt annet hun skaper, selve boka er trykket på resirkulert papir, i tillegg til at hun har laget en rekke flotte illustrasjoner til sin helt ferske diktsamling, som hun har skissert med bjørkeaske fra Bardu.

Utflyttet salangsværing: Anita Brenne er opprinnelig fra Øvre Salangen, men har siden 1996 bodd på østlandet. FOTO: PRIVAT.

Kreativitet uten begrensinger

Som utflyttet salangsværing er Brenne svært opptatt av og glad i den nordiske naturen. Hun forteller at hun har blant annet tatt med seg noen bokser med sand fra stranda i Salangen som hun har brukt i flere av sine verk. I tillegg ble hun for en stund siden tilbudt noen gamle fiskegarn som en siste redning før de gikk på bålet. - Jeg tok gladelig i mot de gamle fiskegarne, og inspirasjonen kom nesten umiddelbart. Jeg arbeider uten å sette noen begrensinger, og da er det mye rare ting som blir til. Jeg jobber veldig fort og konsentrert og med flere ting samtidig, det er ikke uvanlig at jeg jobber med fem verk på en gang. Det er da også slik at utav ti verk så er det kanskje ett som jeg blir skikkelig fornøyd med, men det er det ene verket som er den store belønningen, forteller gjenbrukskunsteren.

Dette er en av Brennes illustrasjoner til sin nye diktsamling, og er tegnet med bjørkeaske. FOTO: PRIVAT.

Eget atelier og snart galleri

Brenne jobber hjemmefra sin bolig i Sigdal, her har hun et anneks på cirka tretti kvadratmeter som fungerer som hennes atelier, i tillegg jobber hun nå med å innrede kjelleren til et personlig galleri som vil være åpent etter avtale og etter hvert vil også en nettbutikk være etablert. - På grunn av at jeg har jobbet mye i den siste tiden har det blitt lite tid til å jobbe med å sette opp galleriet. jeg har kjøpt opp innredingen av en nedlagt gullsmed som består av flere glassmonter hvor jeg vil stille ut verkene mine, forteller Anita Brenne. Hennes nye diktsamling heter "Nye Tanker" og kan bestilles via e-post

Brennes diktsamling heter "Nye Tanker" og er trykket på resirkulert papir. FOTO: PRIVAT.

"Kystkvinne", en flott skulptur laget av betong og gamle fiskegarn. FOTO: PRIVAT.

"Størst av alt" et av Brennes abstrakte oljemaleri. FOTO: PRIVAT.

"Kneblet av sorg" en skulptur laget av betong, hamp, fiskegarn og murstein. FOTO: PRIVAT.

Annonse