Salangen-Nyheter

Kunstutstilling under Millionfisken:

Inspirert av min oppvekst

Kunstmaler Ellinor Liljedal synes det er inspirerende å høre på gjestenes tolkninger av hennes malerier. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Kunstmaler Ellinor Liljedal synes det er inspirerende å høre på gjestenes tolkninger av hennes malerier. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

SJØVEGAN: Ellinor Liljedal er født og oppvokst i Torsken, men har bodd store deler av sitt voksne liv Salangen. Hun er en godt etablert kunstmaler og har blant annet vunnet pris i Midt Nordisk Kunstfestival for et av sine malerier.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Ellinor Liljedal er en kunstmaler som vokste opp i Torsken kommune på Senja, men har levd store deler av sitt voksne liv på Sjøvegan. I helga har hun utstilling på Sjøvegan hvor hun stiller ut sine surrealistiske verk, inspirert av hennes oppvekst og naturen rundt henne. - Jeg er absolutt inspirert av å ha vokst opp ved havet, det er noe som jeg har tatt med meg videre i kunsten min, både bevisst og ubevisst. Man tenker jo ikke alltid så mye på hvor man kommer fra når man maler, men det kommer ofte frem i bildene uten at jeg er klar over det, forteller Ellinor Liljedal.

Det er mange flotte bilder å se på kunstutstillingen til Ellinor i Åsbakken- butikken. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Ensomt å være kunstner

Ellinor forteller at det er ganske ensomt å være kunstner i Salangen, men at hun tidligere var sammen med en gjeng som kalte seg Tusenkunstnerne, men at de nå står uten lokaler inntil videre, på grunn av økonomiske årsaker. - Det er ikke så mange å diskutere med, det savner jeg litt. Derfor er det veldig fint å være i en gruppe sammen med flere kunstnere, forteller Liljedal ovenfor nettavisen.

FOTO: ALEKSANDER WALØR.

- En indre reise

Kunsten hennes er til dels surrealistisk, men sterkt preget av hennes bakgrunn og oppvekst ved havet, i tillegg til naturen rundt henne. - Å male er for meg en indre reise, jeg legger med mye følelser og symbolikk. Da er det spesielt spennende når folk kommer på utstillingene og jeg hører de snakker om bildene mine, så lever de sitt eget liv, for da er det hva den enkelte gjest har som bakgrunn når de ser på bildet og oppfatter bilde på en annen måte enn jeg har tenkt, det er for meg veldig inspirerende å høre, avslutter Liljedal i intervju med nettavisen.

FOTO: ALEKSANDER WALØR.

FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Annonse