Salangen-Nyheter

Galleri-Nupen:

Inspirert av opplevelser

Synnøve Nupen bruker mye av sin tid på kunsten sin.

BRØSTADBOTN: Synnøve Nupen lager bilder på en litt spesiell måte, for hun fokuserer mer på tradisjonell tresnitt når hun jobber med bildekunst. - Det blir et veldig personlig preg på det jeg lager, sier Synnøve Nupen til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Tresnitt er en av de eldste grafiske trykkteknikkene som finnes. Flere store kunstere over tidene, blant andre Edvard Munch og Nikolai Astrup lagde noen av sine kunstverk på denne måten. Synnøve Nupen sin interesse for den gammeldagse metoden spiret da hun lærte om det under sin kunstutdannelse. - Jeg tenkte dette skal jeg få til, så jeg fortsatte til jeg mestret teknikken. Det er tungt å trykke bilder med tresnitt, men resultatet er verdt det. Jeg kjenner det i armene etter en lang økt, sier Nupen og kommenterer at hun gjerne vil beholde og ta vare på denne gammeldagse teknikken. - Det er også få jeg ser som bruker denne metoden innenfor bildekunst, sier hun videre til nettavisen.

Synnøve Nupen fokuserer mye på fargebruken i kunsten. FOTO: PRIVAT

Egne opplevelser

Bildene til Nupen er veldig fargepreget. - Jeg liker farger som er spreke og har mye energi til seg. Flere malerier jeg lager, trykker jeg også i forskjellige valører, forteller Nupen. Hun legger til at bildene hun lager er inspirert av hennes egne følelser og opplevelser. - Motivene bærer mye personlige preg, og da er det kanskje bedre at det blir gjort på den tradisjonelle måten også, sier Nupen avslutningsvis til nettavisen.