Salangen-Nyheter

Folkemøte i Lavangen:

Interesse for reformarbeid

Ordfører Erling Bratsberg i Lavangen orienterte om de ulike utfordringene med kommunereformen som Lavangen møter. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Tidligere denne uka var det folkemøte i Lavangen kommune, vedrørende den fremtidige kommunereformen. Det var et stort engasjement i møtet fra de fremmøtte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det møtte i overkant av 40 personer til det åpne møtet i Lauvhallen tidligere denne uka, for å få informasjon om kommunereformen i Lavangen. En av deltakerne på møtet var Per Thrane. - Dette var et veldig interessant møte, og vi fikk en god orientering fra kommunaldirektør Jan- Peder Andreassen hos Fylkesmannen i Troms i saken. Og så vidt jeg kjenner til, og hører hva folk prater om, så er folket i Lavangen veldig opptatt av disse spørsmålene, og lure på hvor veien videre går. Og det er også tydelig at alle er ikke like komfortabel med en eventuell kommunesammenslåing, sier Thrane til nettavisen. Det finnes ulike løsninger for en fremtidig kommunestruktur, der Lavangen er innvolvert. Det kom frem på møtet. - Personlig tenker jeg det kan være vel så bra å tenke sammenslåing mot Narvik, i stedet for å sikte nordover mot Målselv, sier Thrane og legger til at han synes ordfører Bratsberg var klar og tydelig i sin orientering om konsekvensene ved ulike løsninger for sammenslåinger.

Jan-Peder Andreassen som er kommunaldirektør hos Fylkesmannen i Troms gav også nyttig informasjon til innbyggerne under folkemøtet denne uka. FOTO: JON HENRIK LARSEN

.

Konskvenser

Ordfører Erling Bratsberg var svært så engasjert i møtet, og gav informasjon til de nyskjerrige innbyggerne. - Ut fra de signaler vi har fått fra Regjeringen, som også sier at kommunepolitikerne tar et veldig stort ansvar ved å velge å ikke gå for sammenslåing. Og det vil si, at dersom vi vil stå alene, så blir overføringen til kommunen bli redusert med flere millioner. Dette vil i praksis si at vi må senke utgiftene og øke inntjeningen. Det kan gjøres ved å pålegge eiendomsavgift, øke kommunale avgifter og redusere stillinger. Dette vil gå ut over innbyggerne som vil få et dårligere tjenestetilbud. Dette er de klare konsekvenser vi som politikerne skal ta stilling til, og derfor må dette vurderes nøye, sa Bratsberg.

Næringslivet

Også næringslivet i Lavangen var tilstede på folkemøtet. Jens-Arvid Bratsberg hadde et direkte spørsmål til ordføreren. - Hvorfor er ikke næringslivet representert og tatt med i denne prosessen, for både eldrerådet og ungdomsrådet er tatt med, men ikke noen fra næringslivet, spurte Jens-Arvid. Han fikk kjapt svar fra ordføreren. - Næringslivet både bør og skulle vært med, men når det ikke finnes noen næringsforening i kommunen, har det kanskje blitt litt vanskelig å utvelge en person for å representere næringslivet. Jeg ser klart viktigheten av at næringslivet også er med på denne prosessen, understreket ordfører Erling Bratsberg.