Salangen-Nyheter

Wiggen Prestbakmo skal sitte i panel:

Invitert til toppmøte

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo skal sitte i panelet under kommunalpolitisktoppmøte i Oslo den 7.april i år. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo er invitert til å delta i panelet på kommunalpolitisktoppmøte, hvor blant annet Jonas Gahr Støre er en av innlederne. - Det er både en stor utfordring og en ære å bli invitert til å delta, sier Sigrun.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Møtet skal finne sted i Oslo den 7. april, og dette toppmøtet er årets viktigste møteplass for politisk og administrativ ledelse i kommunesektoren. Her møter også representanter fra Stortinget, Regjeringen og fra departementene, hvor Terje Svabø skal være konferansier. Jonas Gahr Støre skal holde en halv times innlegg over temaet "Hvilke sko vil du utruste kommunen og fylkeskommunen med". Etter dette skal ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo kommentere og samtale om innlegget, sammen med fylkesordfører Janne Johnsen fra Rogaland. Videre blir det innlegg som går på "Hvordan sko lokaldemokratiet for framtida?".

Spennende og utfordrende

Da nettavisen pratet med Wiggen Prestbakmo forleden var hun både glad og spent. - Dette vil være et nyttig møte for alle ordførerne i forbindelse med kommunereformen, og jeg vil nok tro i dette valgåret, at vi vil få noen innspill, eller at det løftes litt på "sløret" og at vi får vite litt om hva Regjeringa og Stortinget tenker omkring denne reformen. Jeg tror jo, det er ikke foten som er for stor, men at det gjelder å få skoen tilpasset slik at den passer, for å si det billedlig, sier Prestbakmo. Her skal det debatteres om lokaldemokratiet og oppgaveoverføring, og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner skal ha et eget innlegg om temaet "Nye oppgaver og ansvar- hvordan gi større frihet til kommunesektoren".