Salangen-Nyheter

The Rovers kommer til Lavangen:

Irske drikkeviser og rock

The Rovers skal skape allsang og festligheter på Lauvanger Mikrobryggeri til helga.

TENNEVOLL: Finn fram den grønne hatten og spar opp skjegget med appelsinfargen når The Rovers skal rocke løs med irske drikkeviser og folkerock. - Vi har alltid likt irsk musikk, og festlighetene som følger med, sier vokalist Geir Simonsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Tromsø-bandet The Rovers som har holdt på siden 1999 tar turen mot Lavangen til helga for å holde en konsert litt utenom det vanlige på Lauvanger Mikrobryggeri. De er nemlig sterkt inspirert av den irske musikkulturen. - Vi holder det høye tempoet som følger med irsk folkemusikk. Fra oss kommer det både drikkeviser og folkerock fra forskjelige irske band, for eksempel The Dubliners og The Pogues, sier Geir Simonsen til nettavisen.

The Rovers er ikke redd for å bruke det irske garderobeskapet for å få festgleden fram.

Den grønne gleden

Bandet startet opp som en duo for 17 år siden, men opp igjennom årene har det ballet på seg flere medlemmer. - Vi har fått flere og flere til å spille med oss. Bjørn Andreassen er den siste som ble med på fiolin, så nå er vi et fullt ekte irsk band, sier Simonsen til nettavisen. Han nevner at den irske musikken skaper en skikkelig fest, som gjør at det harde arbeidet er verdt det. - Hele bandet er av familiefolk, så å finne tid til å spille kan noen ganger være en utfordring. Det er uansett verdt det siden det er både koselig og artig å spille litt nisjemusikk for publikum rundt i Nord-Norge, avslutter Simonsen fornyød og er klar til helgas festligheter.