Salangen-Nyheter

Ønsker å etablere en museumsforening:

Ivaretar minnene

Geir Arne Ekman ønsker og etablere en museumsforening i Ibestad. FOTO: PRIVAT

HAMNVIK: Den såkalte "Kulturkomiteen på Ibestad" ønsker å sette sammen en museumsforening for å ivareta og kartlegge kulturminnene i kommunen. - Kommunen har en rik historie på mange områder, forteller leder i Kulturkomitéen, Geir Arne Ekman.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Omkring i Ibestad kommune finnes det mange gamle gjenstander, bilder og andre artefakter som har en viktig lokalhistorisk tilhørighet. Flere av disse ligger for tiden ganske urørt og blir ikke ivaretatt på noen måte. Leder i Kulturkomitéen, Geir Arne Ekman har nå gått ut på sosiale medier om at de snart vil invitere til et møte med formål å samle en knippe historie-engasjerte ibestadværinger til å etablere en museumsforening.

Søker historieinteresserte

Geir Arne har klare meninger om mulighetene fremover. - Vi ønsker å samle en gjeng av historieinteresserte for å få i gang en museumsforening som kan jobbe med å ivareta, forvalte, samle inn og dokumentere det som finnes av kulturhistoriske gjenstander i kommunen. Vi har en veldig rik historie i kommunen, både innen fiskeri og havbruk, jordbruk og samisk kultur og historie. Vi i kulturkomitéen har ikke tid eller kapasitet til å gjøre denne omfattende jobben selv, og ønsker derfor å engasjere historieinteresserte til å ta på seg jobben og bevare alle gjenstandene, forteller Ekman.

Skal ikke jobbe alene

Han fortsetter. - Om vi oppnår en museumsforening i løpet av møtet, ønsker vi å være med å skape et samarbeid med både Sør-Troms Museum og kommunens kulturleder. Det er en god del materiale, både i form av bilder, lydklipp og andre gjenstander, her ser jeg for meg Sør-Troms museum kan være en verdifull ressurs for å være med å filtrere hva som er verd å ta vare på, samt kunne være med å ta seg av det juridiske rundt deling av private bilder og lydopptak.

Drømmer om eget museum

Det vil bli lagt ut nærmere informasjon om når og hvor møtet skal være. Ekman oppfordrer alle med en interesse for historie til å møte opp, både unge og godt voksne. Han håper møtet vil føre til at de kan danne en museumsforening. - Drømmen vil være at vi en dag skal kunne få i gang et museum, avslutter leder i Kulturkomitéen, Geir Arne Ekman i intervju med nettavisen.