Salangen-Nyheter

Trønderjente ny i Salangen:

- Jeg er en matglad trønder

Karla Sende er flyttet fra Verdal til Salangen for å være folkehelse og frisklivskoordinator i kommunen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Karla Sende er nå ansatt som ny folkehelse og frisklivskoordinator i Salangen kommune. Hun hadde sin første offisielle kontordag i Salangen mandag 12.april. Stillingen er fordelt på 50% som folkehelsekoordinator og 50% som frisklivskoordinator. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Sende overtar nå stillingen som Siri Bjerkan hadde tidligere. Den unge damen på 25 år kommer opprinnelig fra Verdal i Trønderlag fylke. Inntil nylig har hun hatt fast bopell i Oslo, der hun er ferdig med studiene, og innehar nå en mastergrad i samfunnsernæring.

- Jeg har aldri vært så langt nord før!. Det lengste jeg har vært nord er til Bodø. Det er naturen som drar meg til Nord Norge, og ikke minst drømmejobben som jeg nå har fått, sier Karla Sende til nettavisen.

Hun forteller til nettavisens journalist at det er folkehelsefaget hun brenner for.

- Det er dette jeg brenner for!. Utdanningen min går rett og slett ut på og drive med forebyggende helsetiltak og gi mennesker mulighet til å ha et godt liv, sier Sende med et smil om munnen.

Nå har hun fått seg fast leilighet i Salangen og jobber noen dager ved kontorsted på kulturkontoret i Salangen kulturhus, mens andre dager er hun på frisklivssentralen på Salangen Helsesenter.

- Denne stillingen er det jeg har drømt om hele livet. Du får jobbe med begge delene med friskliv hvor du kan drive med kostholdsveiledning og fysisk aktivitet med grupper med mennesker, samtidig som du får drive med befolkningsrettet tiltak. Jeg vil være synelig sånn at folk skjønner hva jeg jobber med. Også være åpen for å møte folk og snakke om folkehelse og tilrettelegge for gode liv, sier Karla.

Karla har kontorplass både på kulturkontoret i Salangen kulturhus, men også kontorplass på Salangen Helsesenter. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Matglad trønder

Det kommer nok ikke dårlig med i jobben at hun liker å tilberede mat.

- Folk kaller meg for en matglad trønder, og det er egentlig det jeg er!, sier Karla og ler godt.

- Jeg har alltid interessert meg for mat, alt fra og lage middag til å bake. Jeg liker å gå turer, stå på ski og trene. Jeg er en veldig sosial person. Jeg har alltid vært omringet av venner og mennesker. Det blir helt nytt nå når jeg er kommet opp hit, og er alene her. Jeg kjenner jo ingen her oppe heller. Men jeg tenker at nå kan livet begynne, og jeg ønsker og være her oppe slå meg til ro her, avslutter Sende.