Salangen-Nyheter

Go' Labben Hundesalong:

Julespa for de firbeinte

Marita T. Andreassen har siden ung alder hatt en stor kjærlighet for dyr, og en spontan avgjørelse fikk henne til å starte opp sin helt egen hundesalong. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Alle hunder fortjener å være rene og velstelte, selv om de ikke alltid vil være det selv. Nå nærmer det seg jul, og mye skal ordnes. Marita Therese Andreassen kjøpe et hundebad for sin egen Basset hound, men tok en spontan avgjørelse om å starte en egen hundesalong.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I Salangen finnes det i dag en hundesalong. Det er hos Marita T. Andreassen og hennes snille og kjære basset hound, Snipp, som driver Go Labben Hundesalong i Kongsveien 62 på Sjøvegan. Vask- og stelltilbudet Marita gir til hundeeiere der ute kommer av hennes store kjærlighet for dyr. - Det hele startet med at jeg ønsket å ha et skikkelig hundebadekar til Snipp. Jeg fikk omsider bestilt et badekar med heis fra Kina som jeg i utgangspunktet kun skulle bruke privat. Når det ankom Sjøvegan her, så ble det fort avgjort av meg at jeg ønsket og kunne bruke det til flere hunder som også trengte litt stell, hvis eierne ikke hadde tid eller mulighet til det selv, forteller Andreassen.

Renhold

Marita har siden ung alder hatt en brennende interesse for dyr, der da spesielt hund og hest. I dag ligger fokuset mest på den firbeinte bestevennen til menneskeheten. - Da jeg var i 9 års alderen fikk jeg interessen for dyr. Jeg styrte mest med hest i tenårene, men etter en stund skiftet jeg fokus til hund, forteller Andreassen med et smil, og legger til videre at hundesalongen krever sitt. - Hver gang en hund, inkludert min egen har vært på badet, må jeg vaske ned hele rommet, i tillegg til utstyret. Det er viktig for å unngå at bakterier skal feste seg, forteller Marita Therese.

Børster, shampoo og kammer er viktige redskaper for å gjøre en hvilken som helst skitten hund ren og velstelt. Pluss en ekstra godbit for de flinkeste hundene. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Alle typer

En frisør møter hver dag mange forskjellige mennesker med mange forskjellige frisyrer og ønsker. Det er ingen forskjell for en hundesalong eller. - Det er mange hundeeiere med helt forskjellige raser som kommer inn. Det kan være alt i fra en liten Chihuahua til en stor Grand Danois. Heldigvis er badet såpass romslig at det alltid skal være plass her, sier Andreassen og ler. Men hvordan reagerer hundene på en plutselig vannstråle ned ryggen? Heldigvis ikke så forferdelig kan Marita bekrefte. - De fleste skvetter litt til når jeg starter vannet, men de venner seg fort til det. Jeg har aldri hatt besøk av noe aggressiv hund der jeg måtte bruke munnbind, forteller Andreassen og legger avsluttende til at det i framtiden blir å komme flere tilbud på Go Labben Hundesalong. - Jeg blir å ta kurs som dekker alt av stell av pels og klør ved neste anledning for å kunne gi enda flere tilbud til kundene mine. Da kan jeg blant annet begynne med å gjøre hunder utstillingsklar, som har veldig strenge krav, avslutter Andreassen fornøyd. Hun forbereder seg nå til julen og for julevask av hunder. - Alle som trenger vask av hundene til jul, kan ta kontakt med meg, på tlf. 901 27 994, avslutter Andreassen.

Badekaret har innebygd heis som gjør det mye enklere å komme til mens man steller hundene. FOTO: ALEKSANDER WALØR