Salangen-Nyheter

- Treng noe å roe seg ned med:

Kalender for voksne

Ikke glede seg til jul heter maleriet. MALT AV: INGER KAURIN

SPANSDALEN: «Forventninger» er navnet på Beate Heides åttende lydbokadventskalender. I år kommer adventskalenderen på både samisk og norsk. Den samiske versjonen sendes på morgningen på radioen, NRK Sàpmi.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I år kommer den åttende utgave av Beate Heides lydbokadventskalender som er en samling av tekster med en ny tekst for hver dag frem mot jul. - Ideen kom av at da jeg var liten pleide jeg å sitte ved siden av min bestemor, og vi pleide å høre på ulike lydbøker. Juletiden kan også være hektisk tid for de voksne, og det finnes ingen adventskalendere egnet for dem. Denne kalenderen kan de høre noen fine ord om morgen før de må ut i verden, forteller Beate Heide til nettavisen.

Forestilling

I år skal de gjøre noe helt nytt. I år inviteres det til før-adventstreff litt utenom det vanlige. Sammen med Beate er det Bård Mathisen som har komponert musikken til den norske utgaven, Berit Alette Mienne som laget joik til den samiske, og musiker og sanger Øystein Bakken, inviterer til førjulsarrangement i ord toner. - Dette blir første gang vi alle møtes sammen, og det er jo spennende å se om det er noen som vil møte opp. Det er også lagt opp til at publikummet kan fortelle noen historier, og hvem vet, kanskje de blir brukt til neste adventskalender, forteller Heide avsluttningsvis til nettavisen. Forestillingen foregår i Lavangen på Spansdalen grendehus

klokken 18.00 den 19.november.