Salangen-Nyheter

Salangselva har vært sein i år:

Kan bli bra fiske fremover

Far og sønn med flott fangst. Sønnen Mats sammen med sin far Harald Berntsen klarte å knekke koden for å få sjørøya til å bite. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SALANGSELVA: Så langt i år har fisket vært heller labert i Salangselva, dette skyldes en veldig sen vår og kald elv med høy vannstand, men det ligger ann til å bli bedre fiske resten av sesongen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sen vår og en sirup-seig start på sommeren har dette medført at fisket i Salangselva har hittil vært ganske dårlig, sammenlignet med tidligere sesonger. I følge fisker Odd-Roald Thoresen var elva nede i 6 grader for to uker siden, noe som betyr ikke optimale forhold for fiske. Nå er elva mellom 8 og 10 grader og fangsten har gradvis tatt seg opp den siste tiden. - Det har vært usedvanlig mye laks i år, selv har jeg satt ut tre laks på mellom 5 og 10 kilo, forteller Salangselva-veteran Tor Moe ovenfor nettavisen.

Harstadværingene Odd-Roald Thoresen (t.v) har hatt vogn på Elvelund siden 1989 og er en ivrig fisker. Tor Moe har vært fast fisker i Salangselva siden 70-tallet. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Tror på bedre fiskeforhold fremover

På oversiden av Elvenes-brua står Harald Berntsen som også er en som tilbringer mye tid i Salangselva., sammen med sin sønn Mats som har tatt turen helt fra Oslo har de fått fire flotte sjørøyer. Harald forteller det samme som de andre, nemlig at elva har vært usedvanlig stor å kald så langt denne sesongen, men at det nå ligger til rette for å bli veldig gode fiskeforhold fremover mot høsten. - Bare synd sommerferien min snart er over, sier Harald Berntsen.