Salangen-Nyheter

Reagerer på prioritering:

- Kan bli for sent

Egil Danielsen foreslår også å redusere farten til 30 km/t i svingen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

MEDBY: Tidligere meldte Statens Vegvesen at det har skjedd for lite alvorlige ulykker på veikrysset på Medby til at det har blir prioritert til ny runde med regulering. - Jeg har dårlig tro på at det kommer til å skje noe, sier bekymret nabo Egil Danielsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Egil Danielsen som bor like ved krysset kan fortelle at det har skjedd flere ulykker av slik karakter at det ikke har blitt rapportert inn til politiet. - Vi snakker da i mindre skader som skrubbsår, forstuinger og noen kraftig forslått, disse har det vært mange av her og de har ikke blitt innberettet til politietaten, sier Egil Danielsen til nettavisen.

Dette speilet er den eneste måten for beboerne å se om det kommer imøtekommende trafikk. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

- Dårlig sikt

Saken omhandler om at det ikke er tilstrekkelig med sikt for å se kommende trafikk da det er en sving like før krysset. Eneste beboerne har er et lite speil i området når de skal krysse veien på fots eller for å kjøre ut fra avkjørselen. - Det er ikke alltid det vises at det kommer biler. Når er vi ganske heldig med at den lokale befolkningen kjenner til situasjonen og senker dermed ned hastigheten like før svingen, men det er ingen skilt som viser at det er en avkjørsel her. Så fremmede som kjører i 60 km/t eller over fartsgrensa kan få seg en overraskelse når de passerer svingen, forklarer Danielsen.

Oppfordring til Statens Vegvesen

Danielsen oppfordrer Statens Vegvesen til å jobbe med forebygging av krysset i stedet for helbreding. Han påpeker at mange av disse ulykkene og nesten ulykkene kunne vært forhindret med korrekt skilting for fremmede som kjører fra Sjøvegan og utover. - Nå har vi jo tross alt ventet i 45 år på at det skal skje noe forebyggende tiltak her, så det er vel på tide. Jeg håper virkelig ikke at det skal skje noe alvorlig før noe blir gjort, sier han avsluttende.