Salangen-Nyheter

Sponset 25.000 kroner:

- Kan ikke falle på matta

Ordfører i Lavangen kommune ser viktigheten i å ta vare på Lavangen kirke, også på innsiden. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SOLØY: Kronerullingen for den nye løperen til kirkegulvet i Lavangen kirke ble satt i gang for noen måneder siden, og så langt har det kommet inn noen kroner. I tillegg til at Lavangen kommune har sponset dem med 25.000 kroner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lavangen kirke feirer 125 år, og leder i menighetsrådet i Lavangen, Alex Norbakken har satt i gang en kronerulling for å kunne kjøpe inn en ny løper til kirkegulvet. Løperen har pyntet opp gulvpartiet i 40 år og bærer preg av tidens gang. Norbakken har oppfordret folket, næringslivet og kommunen til å hjelpe till med å få bursdagsønsket oppfylt. Ordfører i Lavangen, Bernhardt Halvorsen kunne komme med gladnyheten at kommunen har støttet opp med 25.000 kroner til den nye løperen. - Vi kan ikke ha det slik at bruden kan falle på gulvet på grunn av matta, sier han og ler til nettavisen.

Løperen som allerede befinner seg i Lavangen Kirke er godt brukt, og burde byttes ut til en type av kvalitet som varer i mange år framover. FOTO: PRIVAT

Oppfordrer andre til å hjelpe

I følge Norbakken vil en ny løper lande på omtrent 180.000 kroner, og med bidraget fra kommunen er det allerede godt i gang. - Kirka blir mye brukt til bryllup, konfirmasjon, konserter, og faktisk mer enn gudstjenester. Desto mer kirka blir brukt desto mer blir matten slitt, og det er en flott kirke som er i god tilstand, sier Bernhardt til nettavisen. Nå oppfordrer Bernhardt Halvorsen andre til å støtte opp saken til kirka.

Støtt Lavangen kirke til kontonummer 4520 19 40188