Salangen-Nyheter

Ser optimistisk på appell og valg:

Kandidatene stiller opp

Eli Helene Johannessen (SV) ser frem til apeller og valg. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

SJØVEGAN: Lørdag 7. september skal det holdes appell kl. 12:30 utenfor Coop Extra. Tilstede er de fem ordførerkandidatene fra Senterpartiet (SP), Høyre, Sosialistisk Venstreparti (SV), Arbeiderpartiet (AP) og Kristelig Folkeparti (KrF).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sigrun Wiggen Prestbakmo (SP), Terje Bertheussen (H), Eli Helene Johannessen (SV), Ingrid Helene Frantzen (AP) og Anne Vestermo Nesje (KrF) stiller opp på det Prestbakmo informerer om at er et initiativ fra alle fem partiene. De er enige om å ta anledningen ved turnering på Idrettsheia til å prøve å formidle budskapene sine og å snakke litt om sine partier, og håper det kommer til å være masse folk på sentrum i korte perioder.

— Må nok følge oppskriften

Bertheussen og Frantzen var ikke tilgjengelig for kommentar, men Prestbakmo, Johannessen og Nesje gleder seg og mener det er en flott anledning. På tross av at de er et lite parti, ser Nesje optimistisk på både appell og valg og sier mange har vist sin støtte så langt. Samtidig forteller Johannessen at da det er mange år siden hun var politisk aktiv skaper prospektet skrekkblandet fryd. — Jeg har ikke holdt alvorlige appeller før, men det er jo oppskrifter på det, ler hun. Nesje håper de får noen til å tenke at de må huske på å stemme på mandag, og regner med at appellene kommer til å gå helt fint.

Stort fokus på ungdom

Prestbakmo mener det alltid er spennende med kommunevalg, og håper velgerene krysser ungdommer. — I Salangen Senterparti har vi tre under 20 på valglisten, sier hun, og fortsetter med at det er bra at det er ungdommer som ønsker å ta ansvar i lokalsamfunnet. På grunnlag av antall unge som har involvert seg så langt, antyder hun at det kan bli et godt sammensatt styre av både eldre og unge i kommende år, og gleder seg til å se hvordan valget utvikler seg.