Salangen-Nyheter

Skøytebanen i Strandparken:

–Kanskje klar i helga

Ildsjel og skøyteentusiast, Kenneth Heggelund står for at skøytebanen også i år er klar til bruk i siste halvdel av vinteren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Da var det igjen på tide for salangsværinger å spenne på skøyteskoene, for på Strandparken har nå Kenneth Heggelund vannet skøytebanen. - Nå er det bare minusgradene som mangler, sier han.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vinteren i år har som vanlig på starten innholdt kaotiske temperaturforskjeller som skifter dag til dag, men nå har det omsider startet å jevne seg ut på den blåfargede delen av utetermometre. Dette markerte oppstarten av klargjøringen av skøytebanen i Sjøvegan, som ligger plassert i Strandparken. Ildsjel og skøyteentusiast, Kenneth Heggelund har også i år vannet banen, og bekrefter ovenfor nettavisen at det bare er dager igjen til skøytebana er klar. - Sånn som det ser ut i dag, blir banen kanskje klar i løpet av helga. Nå gjenstår bare minusgradene, etter at jeg fikk jevnet ut banen, forteller Heggelund.

*saken fortsetter under bildet*

Kenneth Heggelund kommenterer til nettavisen at han ikke trengte å bruke særlig mye vann i år, ettersom at det de siste dagene har vært mye nedbør i form av regn. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Opplyst bane

Når skøytebanen er fryst ferdig, og klar til bruk er det bare for befolkningen og besøkende å ta den i bruk, men etter at mørket har senket seg, blir det svartlagt i Strandparken. Istedenfor å måtte bringe med seg lommelykt, har Heggelund en annen smart løsning. - Det er lys ved banen som kan slås på. Når de er aktivert, lyser de opp banen i en hel time, som cirka er tiden de fleste blir å bruke på banen, informerer Heggelund, og legger avsluttende til at de resten av vinteren også blir å drive med vedlikehold av banen. - Kommunen skal brøyte banen når det snør, og det skal følges med når banen får høydeforskjeller så de fort kan fjernes, avslutter Heggelund fornøyd til nettavisen.