Salangen-Nyheter

Må spare enda mer penger:

Kirkebygget er mørkt

Salangen kirke er for tiden mørk, grunnet pengemangel. - Vi håper vi kan slå på lyset på kirka snart, sier kirkeverge Tonje Østvik (innerfelt). FOTO: JON HENRIK LARSEN

Menighetsrådet i Salangen må fortsatt spare penger. Derfor er også kirkebygget blitt lagt mørkt igjen. - Det er egentlig veldig trist, sier kirkeverge Tonje Østvik.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ved flere anledninger har menighetsrådet i Salangen vært nødt og finne alternative måter å spare penger på. - Tilskuddet vi fikk fra Salangen kommune i fjor, holder ikke lengre. Derfor har vi vært nødt til å stenge lysene på kirkebygget nok en gang, sier kirkeverge Østvik til nettavisen. Ved å stenge lysene på kirken sparer menighetsrådet rundt 10.000 kroner i året. - Det er ikke bare der vi sparer penger, men også på og stenge varmen i perioder i bygget. Spesielt nå som strømprisene er øket igjen, sier Tonje Østvik.

Håper på mer penger

Driften i Salangen kirke går på et minimum, i følge kirkevergen. - Vi kan ikke kutte ut noe mer nå, uten at det går utover det vi er lovpålagt og gjennomføre i forbindelse med begravelser og gudstjenester. Derfor har vi sendt en søknad til formannskapet i Salangen der vi søker om mer midler til driften av kirken. Får vi 200.000 kroner ekstra i år så kan vi f.eks slå på lyset på kirken igjen, sier Tonje Østvik bestemt. For mange av innbyggerne i Salangen er belysningen av kirkebygget viktig på mange måter, mest symbolsk. I neste formannskapsmøte skal politikerne behandle søknaden fra menighetsrådet om midler til videre kirkedrift.