Salangen-Nyheter

Påsketradisjonen fortsetter!:

Klar for Spanstind Rundt

Spanstind Rundt arrangeres 29. mars på Skjærtorsdag i neste uke, og det forventes både godt vær og føre til rennedagen. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

LAPPHAUGEN: Etter det siste snøfallet er påskeskirennet Spanstind Rundt klar til sin 34. omgang gjennom den storslåtte løypen på 21km som går fra Skavmodalen til Lapphaugen i Lavangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Spanstind Rundt er en årlig begivenhet å oppleve hver Skjærtorsdag. Rennet går i klassisk stil i fra Tennevoll/Skavmodalen til Lapphaugen, og så langt i år, er det omtrent 150 påmeldte skiløpere. Løypesjef, Kåre Nygård forventer at et par flere blir å komme, ettersom det er mulig å melde seg på løpet helt opp til rennedagen. - I år ser vi på listen at det er bra mange nye konkurranseløpere. Skiløpet ekspanderer hele tiden, men alle de frivillige som står på hvert år for at det skal gå bra må så klart nevnes, sier Nygård fornøyd.

Plaketter og statuetter

Gjennom årene har det vært flere utøvere som har fulgt med Spanstind Rundt helt siden starten. En av veteranene som har fulgt med rennet i alle 34 årene, er Bjørn Evensen. Like etter kommer Erling Vebjørn Hanssen, Karin Løkken Torp og Roger Pedersen som i år blir å gjøre seg fortjent til en gull plakett hver. - Det skal deles ut flere bronse, sølv og gullplaketter. De som får gull har gått i 32 år, forteller Nygård. Videre forteller løypesjefen at det også var perfekt tidspunkt for nysnø å komme, slik at alt kunne være på stell til Skjærtorsdag neste uke. - Det var skummelt da det var lite snø. Men snøen som har kommet de siste dagene ser bra ut. Vær og føre lover godt i år, sier Nygård og legger avsluttende til at den nye tråkkemaskinen er vidunderlig å ha. - Det er helt ny hverdag når løypa skal gjøres klar til skirenn, sier Nygård fornøyd.

ANNONSE
Annonse